Originally Posted by
Σαπουνάκι μπάνιου
Ασχέτως από το αν βαίνουν καλώς ή κακώς τα πράγματα...νοιώθω πολλές φορές την ανάγκη να υπήρχε καποια παρουσία να μου πει "αυτό μπορείς να το αντιμετωπίσεις έτσι" ..."Αυτό καλό είναι να το κάνεις έτσι" .."Αυτός είναι ο σωστός τρόπος,αν κάνεις το άλλο θα συμβεί τάδε" ..."Θα υπερασπίσεις τον εαυτό σου έτσι ¨" ... ή σε πιο ακραίες περιπτώσει
"τώρα συμβαίνει αυτό και όχι αυτό που νομίζεις " ή "αυτός ειναι φίλος,όχι εχθρός σου " ή το αντίστροφο και πολλά άλλα
Μα χωρίς να μου το επιβάλλει.Γιατί νοιώθω εντονη την επιθυμία να είχα κάτι να με καθοδηγεί?Μάλλον έχω ευαλωτη ψυχολογία.
Η δυσκολια να καταλαβω αντικειμενικα τι γινεται με οδηγεί σε πολλές υποκειμενικές αναγνωσεις και είμαι καπως μόνιμα χαμενος κατα κάποιον τρόπο,ακόμα και όταν τα καταφερνω.Κάπως αποκομμένος,ισως επειδη πολλα πραγματα τα αντιμετώπισα μόνος μου.
Προέρχεται από αμέλεια των δικών μου?Υποσυνείδητα επειδη εχω την ανάγκη να καθοδηγηθώ,χωρίς να το καταλαβαίνω οι αλλοι κατα καποιον τροπο καταληγουν να εχουν αρκετό λόγο πάνω μου αν δεν προσέξω.Το αντιμετωπίζω με δικους μου τροπους αλλα επειδη αντιμετωπίζω και τον εαυτό μου ταυτόχρονα ειναι υπερβολικά πολυπλοκοι και νοιωθω οτι χανω συνέχεια χρονο από άλλα πράγματα.Μπορεί να αλλάξει αυτό?Μπορώ να εχω μια σταθερη ψυχολογία,δηλαδή να ξερω τι μου γίνεται και τι εχω απέναντί μου και να μην ψαχνω συνεχεια αν φταίω εγώ ή κάτι αλλο?Να μην χτιζω λαβύρινθους αμφιβολιών?Νοιωθω καπως απροστατευτος απεναντι στον εαυτο μου
Θέλω σταθερη ψυχολογία,ακόμα και αν χρειαστεί να είμαι πιο "κακός".Όμως θελω σταθερή ψυχολογία και προσανατολισμό.Πώς μπορεί να μου καλυφθεί αυτό το κενό?