Σοβαρή αδυναμία συγκέντρωσης που όμως δεν είναι Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής
Ένα σοβαρό ζήτημα που από παιδί αντιμετώπιζα, ήταν το να μην καταφέρνω να συγκεντρώνομαι σε κάτι. Εν ώρα μαθήματος πχ εγώ ταξίδευα στις καλοκαιρινές διακοπές ή σε άλλα εντελώς άσχετα θέματα. Βλέποντας ταινία με φίλους δεν καταλάβαινα καν τι γίνεται στην υπόθεση, την έχανα από νωρίς. Αυτό έφερε δυσκολία, ιδιαίτερα στις σπουδές μου, τις οποίες ολοκλήρωσα μετά από πολλά χρόνια. Έμαθα από ένα άρθρο σε εφημερίδα σχετικά με την Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και ενώ ήδη έκανα ψυχοθεραπεία ζήτησα να δω έναν ειδικό σε θέματα ΔΕΠ (που προμόταρε εκείνα τα χρόνια το άρθρο στην εφημερίδα). Αυτός μετά από δύο συνεδρίες που είχαμε έκρινα ότι δεν έχω ΔΕΠ αλλά όλα αυτά το προκαλούσε το OCD.
Όλος αυτός ο πρόλογος για να διαφωτίσω λίγο περισσότερο την κατάσταση. Το θέμα πλέον είναι, τι κάνουμε για να βοηθήσουμε την κατάσταση σε τέτοιες περιπτώσεις. Οπωσδήποτε βοήθησαν τα χάπια και ο καφές, όμως ακόμα υπολείπομαι του φυσιολογικού. Καμία παρόμοια εμπειρία ή ιδέα για αντιμετώπιση υπάρχει?