Αγχος και φοβος για καρδια.
Καλησπερα σας! Ειμαι 15 χρονων και παω 3η γυμνασιου. Ολα αρχισαν πριν περιπου 3 - 4 μηνες.Πηγαινα γυμναστηριο για 3 μηνες το καλοκαιρι,ελειξε το προγραμμα τον Σεπτεμβριο και εκει που ειπαμε με τους γονεις μου να μην συνεχισω γιατι τωρα θα εχουμε σχολειο,εκει με επιασε εμενα και ηθελα να ξαναπαω.Ξανα ξεκινησα αλλα δεν προλαβα να παω 1-2 βδομαδες..Ενα βραδυ λοιπον,εκει που καθομουνα και εβλεπα τηλεοραση,με πιανει ενα μουδιασμα στο χερι,πανικοβληθηκα δεν μπορουσα να αναπνευσω παγωσαν και τα δυο μου χερια με εκοψε ψιλος υδρωτας,λεω τωρα τελειωνω,παω ξυπναω τους γονεις μου ,εκλαιγα,πηγα στο ΙΚΑ εκανα καρδιογραφημα,απολυτως φυσιολογικο,μου ειπε πως επαθα κριση πανικου.Τελος παντων περασε αυτο το βραδυ.Με την αυριο,ξανα την ωρα του μαθηματος,παγωσαν τα χερια μου,μουδιασαν,ζαλαδα παλι,ζητησα την αδεια να φυγω απο το σχολειο και να παω να κανω με την μανα μου καρδιογραφημα.
Εκανα καρδιογραφημα παλι τιποτα,απολυτα φυσιολογικο.Αποφασισαμε λοιπον να παμε σε καρδιολογο απεξω,μιας και το νοσοκομειο μας δεν εχει τιποτα...Εκανα υπερηχο καρδιας (triplex),και αυτο μου ειπε ο γιατρος τελειο και πως δεν εχω τιποτα.Πανω που πηγα να ηρεμησω καπως,αρχισαν οι πονοι στο στηθος,στην πλατη,ταχυκαρδιες,δυσπνοια ,κουραση...Αααντε παλι αγχος.Εχω γυρισει εδω και τοσους μηνες οολους τους γιατρους.Ορθοπεδικο,νευρολ ογο,ενδοκρινολογο,πνευμονο λογο για σπυρομετρηση η οποια βγηκε και αυτη τελεια.Ο ορθοπεδικος μου ειπε πως εχω παθει θλαση ο μειζον θωρακικος και γιαυτο με ποναει τοσους μηνες.Εκανα αιματολογικες και βγηκε υψηλη η TSH 10,29 και ο ενδοκρινολογος μου εδωσε καποια χαπακια τα t4 και πινω εδω και ενα μηνα και η tsh εχει πεσει τωρα στο 0,6..αλλα ο γιαττος μ ειπε πως ο υποθυροειδισμος δεν εχει ταχυκαρδιες.Ελα ντε ομως που εγω δεν μπορω να το καταλαβω οτι δεν εχω τιποτα..Ολοι μου λενε να ηρεμισω και πως δεν εχω τιποτα και εγω τους κοροιδευω.Μου εχει κολλησει πως εχει προβλημα η καρδια μου.Μου εχει κολλησει πως εχω στεφανιαια νοσο και πως καμια μερα θα παθω κατι.Εχω συνεχεια το δαχτυλο μου στο αριστερο μ χερι και μετραω τους σφυγμους μου.Εχω συνεχεια ταχυκαρδιες και σε κατασταση ηρεμιας,αισθημα παλμων φτετουγισμα,τρεχω 50 μετρα και λαχανιαζω ενω ολο το καλοκαιρι ετρεχα 40 λεπτα την μερα 4 φορες την εβδομαδα και δεν καταλαβαινα τιποτα.Ολοι οι φιλοι μ τρεχουν , παιζουν μπασκετ , και εγω οσο μπορω το αποφευγω γιατι φοβαμαι , λες και ειμαι κανενας καρδιοπαθεις. Κατι που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι εχω και σε παιδοψυχολογο αλλα με εδιωξε,ουτε καν μιλησε με εμενα ,μονο με την μαμα μου.
Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω...εχω κουραστει.
Σας παρακαλω βοηθηστε με.