Η σχέση μου φτάνει στο τέλος της;
Καλημέρα σε όλους. Βρέθηκα σε αυτό το forum καθώς αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το σύντροφό μου το οποίο φαντάζει αδύνατο να λύσω και δεν ξέρω πού αλλού να στραφώ. Η κατάσταση συνοπτικά έχει ως εξής: είμαστε μαζί σχεδόν 10 χρόνια. Είμαστε πολύ αγαπημένοι.κατα καιρούς αντιμετωπίζουμε διάφορα μικροπροβλήματα τα οποία όμως καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου είναι το ότι ο σύντροφός μου έχει εθιστεί στο Facebook. Με αποτέλεσμα να αδιαφορεί παντελώς για εμένα, σε απλά καθημερινά πράγματα εννοώ. Δηλαδή ξέρω πως με αγαπάει βαθειά, όμως στο σπίτι ή την έξοδο είναι σα να μην υπάρχω, του μιλώ και ούτε καν με ακούει. Επιπλέον μιλάει διαρκώς στο messenger με κάποια άτομα (γυναίκες) από ένα γκρουπ στο Facebook, κάποιες από τις οποίες έχει γνώρισει και από κοντά και έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερα στενή σχέση, φιλική. Το θέμα είναι πως ενώ δεν έχω την απαίτηση να περνά όλο τον ελεύθερο χρόνο του μαζί μου (ούτε και θα μου άρεσε), βλέπω πως όταν είμαστε μαζί προτιμά να μιλά μαζί τους. Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά εγώ καταρρέω, ψυχικά και σωματικά. Να σημειώσω πως εγω δεν είμαι ιδιαίτερα κοινωνικό άτομο και κάποιες καταστάσεις τα τελευταία χρόνια με έχουν κάνει να κλειστώ ακόμη περισσότερο στον εαυτό μου. Μου έχει προτείνει να μου γνωρίσει τα άτομα αυτά, αλλά δε θέλω, αισθάνομαι πως είμαι παρείσακτη, πως θα μπω ανάμεσά τους! Επίσης τα άτομα αυτά γνώριζουν ήδη πολλά για εμένα και για τη σχέση μου με το σύντροφό μου, οπότε δε θα μπορούσα να το διαχειριστώ αυτό! Τι μου συμβαίνει; Δεν ξέρω τι να κάνω! Αισθάνομαι πως η σχέση μου φθάνει στο τέλος της, αλλά ο σύντροφός μου διαφωνεί! Να τονίσω πως δεν αισθάνομαι ζήλια, εξάλλου κι εγώ τα πηγαίνω καλύτερα με το αντίθετο φύλο σε φιλικό επίπεδο, όμως δε μπορώ να πιστέψω πως σε διάστημα ενός έτους μπορεί να έχει δημιουργήσει τόσο δυνατές σχέσεις που να αδιαφορεί για εμένα τόσο. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα να διαβάσω τις απόψεις σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.