Γειά σας.ειμαι γυναίκα και θα σας πω κάτι που ντρέπομαι να το πω σε γύρω μου φυσικά και σε ψυχολογο αν πήγαινα θα ντρεπομουν μην με περάσει για ψωνιο.(που μάλλον είμαι αλλά τέλος παντων).
το θέμα μου είναι ότι έχω αναγαγει την ομορφιά σε πολύ σημαντικό αγαθο. Τι εννοω; Δίνω πολύ σημασία στο αν είμαι ομορφη και πως με βλέπουν οι άλλοι σε τέτοιο βαθμό που με επηρρεαζει απόλυτα. θεωρώ αν ήμουν πχ πιο όμορφη θα χα πάρει τη δουλειά που με απερριψαν ή θα πετυχαίνα κάτι άλλο που δεν έχει άμεση σχέση με την ομορφιά.
γενικά θεωρώ πως μάλλον είμαι ωραία γενικά έχω αρκετές επιτυχίες στα αγόρια. Απλά γιατί αυτό να με επηρρεαζει τόσο πολυ; και τη ψυχολογία μου;
πχ μπορεί να περπατάω στο δρόμο δεν ντυνομαι ποτέ προκλητικά και να μου πει κάποιος άσχετος είσαι η πιο ωραία κοπελα της περιοχής η να πάω στη δουλειά της κολλητής μου και να μου πει ότι τη ρώταγαν οι συνάδελφοι της για εμένα η να μου προτεινουν να δουλεψω σε καποιο κλαμπ γιατι ο ιδιοκτητης με ειδε σε μια παρεα η στο δρομο και αυτό να με ανεβάσει για λίγες μέρες. και να έχω κεφι και όρεξη. και πχ μπορεί να μάθω ότι είπε κάποιος μια φορά στα 10 χρονια καλή είναι αλλά δεν τρελαίνομαι και αυτό να με κάνει να μην θέλω να βγω από το σπίτι για μέρες να νιώθω απαίσια με εμένα και να το σκεφτομαι για χρόνια. να με θεωρώ τέρας και ότι όλοι όσοι λένε καλά λόγια για μενα είναι λιγουρια η τα λενε σε όλες κτλ κτλ
το ξερω ότι αυτό δεν είναι νορμαλ να θέλω επιβεβαίωση συνεχώς από τους γύρω μου. έχω τόσο χαμηλή αυτοεκτιμηση; είμαι ψωνιο; είναι κανένας άλλος σαν και εμένα; βέβαια in real life ειμαι πολυ ηπιων τόνων και δεν συζητάω καθόλου για την εμφάνιση κρύβομαι καλά. αλλά μέσα μου...