ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
Θα φανει τετριμμενο αλλα ποσοι απο μας συνειδητοποιουμε τι σκεψεις κανουμε ολη μερα;
Συζητωντας με ενα φιλο για οταν ειμαι στα down μου του ειπα οτι οταν με καλουν οι φιλοι για να παω κ δεν παω αισθανομαι ασχημα+ενοχες απεναντι τους.Μου ειπε:Εχεις σκεφτει οτι μπορει να μην εχεις κινητρο η να κανετε τα ιδια κ τα ιδια;
Μολις μου ειπε αυτο μου εφυγε η ενοχη κ αρχισα να πηγαινω πανευκολα!
Με αφορμη αυτο το περιστατικο αρχισα να παρατηρω τι σκεφτομαι καθε μερα.Δεν μπορειτε να φανταστειτε ποσες ενοχες νοιωθω κ ποσο κατηγορω τον εαυτο μου.Π.χ:Ειχα σκεφτει οτι η αυριανη μερα θα αρχισει με μεγαλη βολτα με το σκυλο.Ηρθε η αυριανη μερα αλλα εγω ξανακοιμηθηκα γιατι ενοιωθα κουρασμενη κ εβγαλα το σκυλο μετα κ οχι τοσο μεγαλη βολτα.Αυτο μου χαλασε τη διαθεση κ αρχισα παλι να κατηγορω τον εαυτο μου. Η ηταν να παω σε ενα μαθημα γιογκα.Δεν πηγα.Αντι να παω στην επομενη ωρα δεν πηγα καθολου.Τελειοθηρεια κ απολυτος τροπος σκεψης.Τωρα συνειδητοποιω αυτο που μου ειχε πει η τελευταια ψυχολογος που ειχα παει:Εισαι πολυ σκληρη με τον εαυτο σου.Ετσι αποφασισα να παρατηρω τις σκεψεις μου κ να κανω διαλογο με τον εαυτο μου.Δεν πειραζει που δεν πηγες το σκυλι εκει που ειχες σχεδιασει,το πηγες ομως εξω.Περιττο να σας πω οτι την επομενη φορα το πηγα κ πιο μακρυα.
Δεν ξερω αν το κανετε κ εσεις αλλα εγω παρατηρω τις σκεψεις μου κ μολις αρχισω να με κατηγορω η να με επικρινω,λεω:Stop!!!!Eκανες οτι καλυτερο μπορουσες.Με αυτο τον τροπο με το να προσπαθω να μη βουλιαζω στην αυτολυπηση κ στην αυτοκατηγορια αρχιζω κ κανω περισσοτερα πραγματακια.
Το μοιραζομαι μαζι σας γιατι ισως σας βοηθησει οπως με βοηθαει κ μενα.