Δεν εχω σε ποιον να μιλησω...
Τον τελευταιο χρονο εχω μετακομισει στο ιδιο σπιτι με την μητερα μου. Σπουδαζα σε μια αλλη πολη, αλλα επειδη η αδερφη μου πηγε να σπουδσει τωρα και αυτη, επρεπε να φυγω, αν και ακομα χρωσταω σχεδον τα μισα μαθηματα της σχολης μου.
Ειμαι 7ο ετος και εχω δυσκολευτει πολυ με την σχολη μου. Κυριως γιατι ειχα πολλες κρισεις πανικου οταν ημουν 2ο ετος μεχρι το 4ο, και περνουσα 1-2 μαθηματα τον χρονο. Επιπλεον με το αγχος, εχω και καταθλιψη. Συναιβησαν πολλα οταν πηγα να σπουδασω με ατομα, και επιπλεον κουβαλουσα και πραγματα απο το σπιτι μου πριν παω να σπουδασω.
Οι γονεις μου εχουν χωρισει οταν ημουν ακομα σχολειο, και ο πατερας μου ζει σε ενα χωριο κοντα στην πολη που μεγαλωσα, η οποια ειναι πολυ μακρια απο το μερος στο οποιο μενω τωρα εγω με την μητερα μου.
Οταν εφυγα περσυ απο την πολη που σπουδαζα, ηρθα στην μητερα μου, γιατι ο πατερας μου ζει μαζι με τους παππυδες μου και τους θειους μου, και ειναι πολυ δυσκολο να παω να μεινω και εγω εκει. Ειπα τουλαχιστον εδω θα εχω ενα δωματιο δικο μου, με την ησυχια μου να προσπαθησω να διαβασω.
Το προβλημα το συγκεκριμενο τωρα ξεκινησε απο τα λεφτα. Επειδη δεν μενω πλεον σε εκεινη την πολη που σπουδαζα, πρεπει να πηγαινω σε ξενοδοχειο για να δινω. Ομως λεφτα δεν υπαρχουν ουτε 10 Ευρω παραπανησια. Οποτε η μητερα μου μου ειπε οτι δεν θα μπορεσω να παω για πολλες μερες να δωσω μαθηματα τον Ιουνιο. Ετσι προσσπαθησα να βρω εγω δουλεια, εστω και με 200 Ευρω για 2-3μηνες.
Ειναι δυσκολο να κανω πολλα απο θεμα δουλειας, γιατι ταυτοχρονα πρεπει να διαβαζω. Συν το αγχος και τις κρισεις πανικου που εχω μονο απο την εξεταστικη και την ζωη μου, τωρα πρεπει να αγχωθω και για το οικονομικο και οτι δεν θα μπορεσω καν να παω να δωσω, ενω χρωσταω ποσα μαθηματα ακομα.
Ετσι μετα απο ψαξιμο, μεσω καποιων γνωστων, μου ειπαν οτι κατα 90% θα με παιρναν σε μια δουλεια για εναν μηνα. Ομως τελικα δεν με πηραν, γιατι θελουν ατομα με προυπηρεσια. Όταν το εμαθα εκλαιγα ολη την μερα. Γιατι, οχι μονο δεν μπορω να περασω μαθηματα λογων των ψυχολογικων μου, αλλα τωρα δεν μπορω να παω εκει για να δινω τωρα κιολας. Έτσι κλειστηκα μεσα στο δωματιο μου και ημουν υπολογιστη ολη την μερα. Δεν ειχα ορεξη να μιλησω σε κανεναν, ουτε στην μητερα μου. Τα ματια μου με τσουζουν.
Σημερα, δεν της μιλουσα παλι γιατι απλα δεν εχω ορεξη να μιλησω σε κανεναν. Οποτε το μεσημερι, εκει που καθομουν ησυχα στο δωματιο, με φωναζει να παω στο σαλονι για να μου δειξει κατι στην τηλεοραση. Δεν της απανταω, και με ξαναφωναζει. Την δευτερη φορα, οταν της λεω οτι δεν εχω ορεξη, ερχεται μεσα στο δωματιο και την πιανει υστερια. Αρχιζει να μου λεει οτι επειδη συμπεριφερομαι ετσι, γι'αυτο δεν μπορω να περασω μαθηματα.
Ημουν ηδη χαλια, και της λεω σταματα, γιατι δεν ειμαι καλα. Αυτη συνεχιζε να με πιεζει και να λεει αυτα που λεει συνεχεια, οτι πρεπει να βγαινω απο το σπιτι και αμα συνεχισω ετσι ειμαι σε κακο δρομο. Οποτε αρχιζω και νευριαζω, επειδη δεν σταματουσε και ημουν ηδη χαλια. Αρχισα να φωναζω και εγω, και σε μια δοση την πιανω απο το χερι και της λεω σταματα, δεν ειμαι καλα. Μετα τρελαθηκε και ελεγε οτι θα παει στο νοσοκομειο να τους πει οτι την χτυπαω. Ενω δεν προκειται να εκανα κατι τετοιο, απλα την επιασα για να σταματησει.
Στις αρχες, οταν ηρθα εδω και ενιωθα ασχημα, πηγαινα να της μιλησω και αυτη παντα κοιμοταν ή εβλεπε τηλεοραση. Με ειχε κοψει κρυος υδρωτας μια μερα, και οταν πηγα απο εκει να της μιλησω αυτη μου ελεγε οτι θελει να δει μια σειρα, ετσι εντελως αναισθητα.
Μετα με κατηγορει που δεν βγαινω μαζι της εξω. Και την προηγουμενη εβδομαδα με τα καρναβαλια, μου λεει παμε εξω. Και της ειπα δεν θελω πολυ ηρεμα. Και αρχισε παλι να φωναζει και να με κανει να νιωσω ασχημα που δεν βγαινω. Χωρις να εχω κανει τιποτα. Μετα φταιω εγω που νευριαζω? Ειναι αδικο...
Σορρυ αμα ειναι μεγαλο το ποστ, αλλα δεν νιωθω οτι μπορω να μιλησω σε κανεναν. Η αδερφη μου ειναι ακομα μικρη και δεν θελω να την φορτωνω με τα δικα μου. Ο μπαμπας μου αρρωσταινει ευκολα και τα παιρνει ολα πολυ κατακαρδα, οποτε φοβαμαι οτι θα τον αγχωσω πιο πολυ αμα του τα πω και θα αρρωστησει. Για φιλους δεν το συζηταω πως οχι.
Τα χερια μου ειναι δεμενα. Προσπαθω να διαβασω με τετοια ψυχολογια, και απο πανω εχω και αυτα να μου συμβαινουν. Δεν μπορω να μεινω μονη μου σε ενα σπιτι, ουτε να συντηρω τον εαυτο μου μεχρι να παρω πτυχιο.
Προσπαθησα να ερθω σε επαφη με ψυχολογο, αλλα επειδη δεν γινεται να παω σε ιδιοτες, πηρα τηλεφωνο σε δημοσιους. Και μου ειπαν οτι θα με παρουν μεσα στους επομενους 4 μηνες, για να μου πουν μονο μετα απο ποσο καιρο θα μπορεσω να κλεισω ραντεβου. Ασε που οταν τους μιλησα στο τηλεφωνο για να παρουν τα πρωτα στοιχεια, μου ειχαν πει οτι θα με ενημερωσουν μεσα στις επομενες μερες. Περασε μια εβδομαδα και ακομα δεν με ειχαν παρει, οποτε τους ξαναπηρα για να ρωτησω τι γινεται. Τελικα, το ειχαν ξεχασει/ειχαν μπερδευτει.