Πολλή σύγχυση και αμφιθυμία .Τα δεδομένα είναι πολλά και αλλοπρόσαλλα.Όμως η επιθυμία να τα λύσω είναι ζωντανή και έντονη.Δεν ειμαι παραιτημένος.
Χρειάζομαι μια πολύ γενική άποψη:Θεωρώ ότι κατα κανόνα ειναι 2 οι βασικές προσεγγίσεις.
Ο προσανατολισμός της λογικής: Να προσπαθώ να ταξινομήσω το χάος που εχω μέσα μου,και να ερμηνευω,να τοποθετώ,να επανεξεταζω. Να προσπαθώ να διατηρησω μια συνοχή μεσα στον συναισθηματικό αχταρμά,μεσω της παρατηρησης.Να βάζω πισω στο ράφι τα βιβλία που πέφτουν,όσα προλαβαίνω(ενω ταυτόχρονα πέφτουν άλλα) .Ο προσανατολισμος αυτός συνεπάγεται συγκέντρωσης,θα βάλω κόκκινες γραμμες στην προσοχή μου για να μην ενεργοποιώ συνειρμούς ,το σκεπτικό είναι οτι θα ταξινομησω τον εαυτό μου και θα πειθαρχώ.Δεν πιστευω ότι με αυτην την μεθοδο θα φτασω στην ρίζα των προβλημάτων.Όμως θα μάθω να μην παταω λάθος κουμπιά,θα διατηρησω μια συνοχή.
Ο "ψυχωτικός"/εσωτερικός δρόμος: Όσο περναει ο καιρος αντιλαμβάνομαι οτι όλα,ειναι ολο και πιο υποκειμενικά. Αυτό με οδηγεί στο να αποσυνδεομαι ευκολότερα απο σκέψεις/συναισθήματα,και να κάνω άλλες .Να αλλάζω οπτικές.Ή να βυθίζομαι στα προβλήματα προσπαθωντας να αναδυθώ από αυτά.Μια μέρα είμαι αυτό,και την άλλη κάτι άλλο.Οι συναισθηματικές διαστρεβλώσεις ειναι πάρα πολλές,η ελαστικότητα και η δεκτικότητα τεράστια.Ο κίνδυνος μακροπρόθεσμα είναι μεγαλύτερος.Όμως όσο καταφερνω και το διαχειρίζομαι,η ολιστική αντιμετώπιση ειναι εμφανής.Δηλαδή,βουλιάζεις αλλά καθε φορά που αναδύεσαι είσαι πιο σοφός.Τα δεδομένα μειώνονται,γιατί η πραγματική κατανόηση και η διαίσθηση αυξάνονται.Όμως, στιγμιαία, η συναισθηματική και νοητική ενταση,ειναι επικινδυνες σε περίπτωση αποτυχίας.Νομίζω οτι αυτή η περιπτωση οδηγεί στην πλήρη κατανόηση ή στην πληρη αυτοκαταστροφή.Δεν εχει ενδιάμεσα στάδια.
Στην πρώτη περίπτωση το επίκεντρο είναι ο αντικειμενικός κόσμος.Υπάρχει κριτική ικανότητα,αντικειμενικότη τα,σύγκριση.Στην δεύτερη ειναι ο ψυχικός (μου) κόσμος,κυριαρχεί η διαισθηση,το ένστικτο,το πάθος.
Δεν θέλω να αμφιταλαντεύομαι αλλο,γιατι αρχίζω και νομιζω πως δεν ειναι δυνατόν να συνδυαστούν.Εσείς τι θα επιλέγατε?Πιστευετε πως μπορούν πραγματικά να συνδυαστούν?