ιστορία πανικων και λοιπων ψυχοσωματικών...
Ανοίγω αυτό εδώ το θέμα, όχι για να ζητήσω συμβουλή αλλά απλώς για να μοιραστω τα βιώματά μου μαζί σας.
Από πιτσιρίκα ήμουνα παιδί που νοιαζόταν πολύ για τη γνώμη των άλλων, ήθελα να είμαι εναρμονισμένη με τον υπόλοιπο κόσμο. Ακόμα και οι εφηβικές μου επαναστάσεις ήταν "σωστές", όπως πρέπει, παρέες, φίλοι, γκόμενοι κλαμπάκια κλπ. Τη γνώμη μου όμως φρόντιζα επιμελώς να την κρύβω, συμφωνούσα με όλους και γι αυτό όλοι μ αγαπούσαν, τα τηλέφωνα στο σπίτι μου χτυπούσαν διαρκώς και οι προσκλήσεις για έξω ήταν δυο και τρείς κάθε βράδυ.
Ξαφνικά άρχισαν να μου παρουσιάζονται οι πανικοί, που χειροτερεύαν διαρκώς,ντρεπόμουν να μιλήσω γι αυτό, εγώ η τέλεια κοπέλα, να πάθω τέτοιο πράγμα!!!!
Ενώ ήμουν στο εξωτερικό ταξίδι, παρουσιάστηκε και η αγοραφοβία. Σάλταρα!!! ʼρχισα να μη βγαίνω καθόλου, ούτε στο πανεπιστήμιο δεν ήθελα να πατάω, αδύνατον να παρακολουθήσω τη σχολή μου, τη σιχαινόμουν γιατί ήταν και πολύ απαιτητική. Πανικοί 2-3 ημερισίως, χιλιάδες ψυχοσωματικά, πολλές φοβίες, ήμουν ΧΑΛΙΑ. Ούτε να φάω δεν μπορούσα,έχασα 15 κιλά κι όλο στουε γιατρούς και στα νοσοκομεία έτρεχα.
Εψαξα πολύ μέσα μου και γύρω μου. Μόνη μου. Παιδιά, έχουμε απίστευτα αποθέματα δύναμης. Μου πήρε χρόνια, με υφέσεις και εξάρσεις, με αγχολυτικά και χωρίς, να καταφέρω να ισορροπήσω και να αγαπήσω τον εαυτό μου. Αυτό που είμαι και όχι αυτό που θα θελα να φαίνομαι. Να λέω τη γνώμη μου κι ας τσατιστούν οι άλλοι, κι ας μην είμαι αρεστή. Δεν ξέρω , ειλικρινά, πως τα καταφερα. Έδιωξα όλα τα περιττά και δυσάρεστα και επικεντρώθηκα σε στόχους που στ αλήθεια με συγκινουν....
Είμαι καλά πια... Δε φοβάμαι τους πανικούς εδώ και χρόνια-τους αγνοώ και μ αγνοούν κι αυτοί, σπανίως μ επισκέπτονται κι αυτο για λίγο... Οργάνωσα τη ζωή μου καλά, με ηρεμία -που την εχω πολύ ανάγκη και έκανα μια καταπληκτική οικογένεια και μια δουλειά που μ αρέσει :)
Πιστέψτε στον εαυτό σας.Και μη φοβάστε να μοιραστείτε το πρόβλημά σας. Τώρα, στα τριαντατόσα μου, που άρχισα να μιλάω γι αυτό προς τα έξω, ανακάλυψα ότι πολύς κόσμος έχει παρόμοια προβλήματα...
Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους σας. Μπορείτε να γίνετε, όχι απλώς καλά, αλλά χίλιες φορές καλύτερα απο ότι ήσασταν πριν την ψυχοσωματική σας περιπέτεια.