Έρπης γεννητικών οργάνων και νέες σχέσεις
Κατ' αρχάς χαιρετώ την ομάδα του forum. Είμαι νέος χρήστης και με έφερε εδώ η ανάγκη να πάρω την γνώμη σας για ένα θέμα που μου είναι δύσκολο να συζητήσω ακόμα και με πολύ καλούς φίλους.
Όπως φαίνεται και από τον τίτλο είμαι φορέας του ιού του έρπη των γεννητικών οργάνων τα τελευταία 8 χρόνια. Μου τον μετέδωσε η τελευταία μου σχέση η οποία και έληξε πριν περίπου δύο χρόνια. Έκτοτε είχα κάποιες εφήμερες σχέσεις, χωρίς να συναντήσω κάτι αξιόλογο. Αυτό ήρθε να αλλάξει πριν λίγο καιρό, όταν γνώρισα κάποια που με έκανε να νιώσω από την αρχή κάτι δυνατό και φαινομενικά αμοιβαίο. Η σκέψη μου ήταν, πως με την συγκεκριμένη γυναίκα θέλω να ξεκινήσω κάτι που να βασίζεται στην ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη. Έτσι και αφού διάβασα ό,τι σχετικό μπορούσα, προσπάθησα να την ενημερώσω για το θέμα του έρπη. Η αρχική της αντίδραση ήταν ομολογούμενος πολύ καλή και μου έδωσε την αίσθηση πως έκανα πολύ σωστά. Η συνέχεια δυστυχώς δεν ήταν το ίδιο καλή, μετά από μερικές ερωτικές συνευρέσεις άρχισε να την απασχολεί πολύ έντονα, σε σημείο να νομίζει πως έχει κολλήσει και αυτή. Μετά από κάποιες επισκέψεις σε γυναικολόγο και αρκετές μέρες περισυλλογής κατέληξε πως δεν μπορεί να διαχειριστεί κάτι τέτοιο και εκεί ήρθε το τέλος.
Αυτό που παρέλειψα να αναφέρω είναι πως σε όλους τις ερωτικές μου επαφές είμαι πολύ προσεκτικός και φροντίζω στο βαθμό που μπορώ να μην μεταδώσω τον ιό.
Αυτό για το οποίο θέλω την άποψη σας είναι το κατά πόσο είναι ωφέλιμο να αποκαλύπτουμε αυτού του είδους τις πληροφορίες στα πρώτα στάδια μίας σχέσης. Εννοείται πως και σε μένα φαίνεται ηθικό και σωστό να δίνεις σε κάποιον την επιλογή να πάρει ή όχι το ρίσκο. Όμως με βάση την τελευταία μου εμπειρία, φοβάμαι πως αν δεν έχει αναπτυχθεί ένας ουσιαστικός συναισθηματικός δεσμός είναι πρακτικά αδύνατο κάποιος να αποδεχτεί αυτό το ρίσκο. Ο έρπης είναι ένας ιός που στην πλειονότητα τον περιπτώσεων έχει ήπια έως μηδενικά συμπτώματα, αλλά μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί να τρομοκρατήσει και τον πιο τολμηρό.
Δεν έχω πάρει την απόφαση μου γι' αυτό και βρίσκομαι εδώ αλλά νομίζω πως όταν ξαναβρεθώ σε αντίστοιχη κατάσταση στο μέλλον θα περιμένω αρκετό καιρό για να το αποκαλύψω, ακόμα και αν αυτό δεν είναι η ηθικότερη αντιμετώπιση.