Originally Posted by
lef1979
Καλησπέρα,
Μια ζωή ήμουν δυνατός εγκεφαλικά, είχα κουράγιο, είχα όρεξη να δουλέψω, να προχωρήσω την ζωή μου.
Τον τελευταίο καιρό (περίπου 2,5 μήνες) έπεσα σε κατάθλιψη.
Ζορίστηκα αρκετά με την δουλειά (ελεύθερο επάγγελμα) μου αφού κάθε μέρα αγχωνόμουν πάρα πολύ να βγάλω το μεροκάματο με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να φτάσω τα όρια μου. Και η δουλειά να μην μπορεί να αποδώσει όπως έπρεπε, να το σκέφτομαι συνεχώς, να στενοχωριέμαι και να αγχώνομαι μόνο. Αντί να βάλω την δουλειά στην ζωή μου, έκανα την δουλειά ζωή μου.
Αρχικά είχα πάρα πολλά νεύρα λόγω άγχους και γι αυτό τον λόγο ζήτησα απο ψυχίατρο να μου δώσει αγχολυτικά χάπια. Μου έδωσε Rispefar και Malicon για άγχος και κατάθλιψη αντίστοιχα. Με βοήθησαν στα νεύρα όμως μετά από λίγο καιρό έχανα σταδιακά την θέληση μου για δραστηριότητες που έκανα πριν, ώσπου έφτασα στο σημείο κάποια στιγμή να μην κάνω τίποτα αλλά να περιφέρομαι σαν ρομποτ. Τα νευρά έδωσαν την θέση τους σε τεράστια στεναχώρια (σε σημείο που δεν άντεχα πλέον).
Πλέον δεν εχω νεύρα αλλά μόνο κατάθλιψη σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από την ημέρα που ξεκίνησα τα χάπια. Στο μυαλό μου κάθε μέρα που πρέπει να σηκωθώ να πάω στην δουλειά μου φαίνεται Γολγοθάς (φοβάμαι), εχω γεμίσει φοβίες, εχω χάσει την αυτοπεποίθηση μου, εχω χάσει την δύναμη μου και το μόνο που θέλω ειναι να κοιμάμαι.
Κάποια στιγμή ήθελα να πέσω να κοιμηθώ και να μην ξανα-ξυπνήσω. Τόσο πολύ είχα απογοητευτεί άπο την ζωή μου σε σημείο που δεν την ήθελα πιά. Ένιωθα οτι η ζωή μόνο στεναχώριες μου προσφέρει και δεν την χρειάζομαι. Δεν θα με πείραζε να μην ζω...
Αφού είχα αυτή την μεγάλη αλλαγή στην διάθεση μου ο γιατρός μου έδωσε να παίρνω και Motofen (1/4) κάθε βράδυ. [B]Έτσι πλέον λαμβάνω κάθε πρωί ένα χάπι Rispefar και Malicon και 1/4 Motofen κάθε βράδυ.
Μέσα μου βαθιά νιώθω τον φόβο της δουλειάς, με προβληματίζουν τα θέματα που είχα και στο παρελθόν αλλά λές και υπάρχει μια μεμβράνη που κρατάει από το να εκραγώ. Το μόνο κακό ειναι ότι νυστάζω συνεχώς, με το παραμικρό με παίρνει ο ύπνος, με αποτέλεσμα να μην ζώ τίποτα πλέον.
Ενω γύρω μου μπορώ να δώ ότι υπάρχουν πολύ χειρότερες καταστάσεις, ή οτι εντάξει δεν ειναι και τόσο χάλια η δική μου περίπτωση, δεν μπορώ να βάλω μέσα στο μυαλό μου θετικές σκέψεις και να νιώσω καλύτερα. Συνεχίζω να φοβάμαι και να νιώθω οτι πλέον ειμαι άρρωστος και τελειωμένος ψυχολογικά.
Δεν μπορώ να ευχαριστηθώ τίποτα, τίποτα δεν μπορεί να με κάνει να γελάσω, δεν έχω όρεξη να κάνω και τα πιό απλά πράγματα. Μόνο τρώω, κοιμάμαι, και πάω στην δουλειά...
Ειλικρινά θέλω να κάνω την ζωή μου όπως παλιά, που δεν ήταν τέλεια άλλα τουλάχιστον ήμουν ζωντανός.
Θέλω να γίνω όπως πριν 3 χρόνια που ήμουν γεμάτος ζωή και αισιοδοξία στην δουλειά μου.
Πως μπορώ ρε παιδιά να βγω απο αυτό το σκοτεινό τουνελ που μπήκα?
Δεν μου αρέσει εδώ μέσα...