Αφέσου στην αγάπη άκουγα πάντα… Μην είσαι τόσο περίεργη… Μην φοβάσαι τόσο! Και το έκανα… Και αφέθηκα… Ξέρεις όμως κάτι; Άμα αφήνεσαι, δένεσαι. Δένεται η ψυχή σου με την ψυχή του άλλου ανθρώπου. Όχι μόνο το σώμα. Αυτό δεν πονάει! Η ψυχή πονάει. Για πρώτη φορά κοιμόμαστε χώρια έπειτα από επτά χρόνια και είναι επιλογή του. Και εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ. Γιατί πάντα είχα ανάγκη την αγκαλιά και το χάδι του. Μια αγκαλιά και ένα χάδι, και όλα ήταν καλά έπειτα. Και τώρα το αυτί κολλημένο στην πόρτα. Μήπως μετάνιωσε. Μήπως γυρίσει. Με κάθε θόρυβο ελπίζεις απλά πως η πόρτα θα ανοίξει και θα σε πάρει αγκαλιά, θα σου δώσει ένα φιλί και όλα θα περάσουν. Μάταια όμως… Και εσύ συνεχίζεις να κλαις και να γεμίζεις με δάκρυα το πληκτρολόγιο. Πέντε παρά είκοσι. Δε θα κοιμηθείς. Ευτυχώς αύριο έχεις ρεπό. Θες να μείνεις ξύπνια μπας και ο πρωινός ύπνος όταν τον φέρει η κόπωση να είναι σαν θάνατος. Να μη νιώθεις. Να μην μπορείς να ανοίξεις τα μάτια σου όταν θα ‘ρθει και θα σου πει πως δεν σε θέλει άλλο πια. Πως δεν θέλει να περάσει χρόνο μαζί σου. Να μην αντέχεις να μείνεις ξύπνια να αισθανθείς ξανά τον πόνο να περνάς το ρεπό σου ολομόναχη. Αλλά αισθάνεσαι ακόμα την ψευδαίσθηση πως θα έρθει να σου πάρει τον πόνο… Σε κάθε αυτοκίνητο που ακούς νομίζεις θα είναι εκείνος! Μα δεν είναι, και δεν θα είναι… Και μετά σκληραίνεις με τον εαυτό σου, τον κατηγορείς! Μα γιατί δεν μπορώ να σταθώ μοναχή μου! Γιατί δεν μπορώ απλά να κοιμηθώ χωρίς μια αγκαλιά και ένα χάδι. Γιατί αυτό το «είμαστε ένα», αφού αφέθηκα το είδα κυριολεκτικά… Πως γίνεται να μου λέγατε αφέσου και τώρα «μα γιατί δεν τα καταφέρνεις να είσαι ανεξάρτητη;» . Και τι σημαίνει ανεξαρτησία στην τελική; Πως είναι ακριβώς ανεξάρτητη η ψυχή σου από την ψυχή εκείνου που είναι το ζευγάρι σου; Δεν είναι σαν να σπας στα δυο όταν τον χάνεις; Δεν κομματιάζεσαι; Γιατί δεν μπορώ; Γιατί δεν μπορώ να υπάρξω χωρίς μια αγκαλιά και δυο κουβέντες «πως όλα θα πάνε καλά;».
Ισως ο πόνος μου είναι το τίμημα που πληρώνω ακριβώς επειδή αφέθηκα… Αλλά έκανα κάτι κακό; Ετσι δεν πάει κανονικά; Δεν πρέπει η ψυχή σου και η ψυχή από το ζευγάρι σου να ναι ένα;
Δε ξέρω… Μπορεί να κάνω και λάθος…
Δεν είμαι τρελή, δεν είμαι άρρωστη ή ψυχασθενής… Απλά αφέθηκα να τον αγαπήσω… Γιατί είναι τόσο κακό; Όλοι λένε πως ψάχνουν την αγάπη και τελικά πνίγονται από αυτήν και δεν τη θέλουν.
Θα αντέξω, με πόνο πολύ, αλλά μάλλον θα αντέξω.