Αναλύσεις επί αναλύσεων,σκέψεις επί σκέψεων ..Λέω-γίνεται λόγος συνέχεια για την επίγνωση,την κατανόηση,την συνείδηση,και γενικά για την φροντίδα που θέλει ο ψυχικός κόσμος ,τα τραύματα,οι πληγές,η καταπίεση και η απειλή της.Όλα αυτά, διαδικασίες υπερβολικης εσωστρέφειας και αυτεπιγνωσης,όπου βαση ειναι η ατομικη ψυχοσυνθεση και κριτήριο της υγειας της ειναι η τριβή που εχει με τον εξωτερικό κόσμο.
Χθες από το μυαλό μου σημερα μια εξαιρετικά απλή σκέψη.Μήπως ο εξωτερικός κοσμος δεν είναι ο δυνάστης,αλλά ο φίλος?Τουλάχιστον,δεν είναι φάντασμα,μου φανερώνεται όπως είναι.Ότι με ενοχλεί,ψυχαναγακστικό,συν αισθηματικό η οτιδηποτε ,προκύπτει από την αυτο-συνειδηση σε σημείο υπερβολής.Μία υπερβολικη αίσθηση αυτοπαρατήρησης.Πιάνω τον εαυτό μου να φιλτράρει συνεχως τα έξω ερεθίσματα και να προδικάζει αντιδράσεις,να με βάζει σε συγκεκριμένη θεση ανάλογα με το τι μου έχει συμβεί .Κάνει ευφυέστατους συσχετισμούς,φοβίες,υψώνει άμυνες πανω από τις φοβίες,χρησιμοποιεί φανταστικές αποδράσεις ,και συνεχώς συγκρίνει και συσχετίζει,κανει συνειρμούς,υποπτεύεται και ανησυχεί συνέχεια. Νευρικότητα. Πίστευα ως τωρα πως φταίει οτι δεν ήμουν ποτέ ως τωρα πολύ συνειδητός.Μήπως ήμουν υπερβολικά?
Μήπως κατα παράδοξο τρόπο πρέπει η προσοχή να μάθει να στρέφεται μόνο προς τα έξω?Μόνο ο εξωτερικός κόσμος?Και καθόλου μέσα.Χωρίς να συγκρίνει,θα βλέπει αντικειμενικά,όχι μπαμπούλες και δεν θα φοβάται το λάθος.Τουλάχιστον έτσι,δεν θυμάται,δεν συσχετίζει,δεν φοβάται,δεν ανακαλεί μνήμες και ρόλους,δεν θα ψάχνει βασανιστές και ανάγκη αποδοχής. Υπακοή στο πρώτο επιπόλαιο,και ανώριμο συναίσθημα. Θα γεννιέται και θα κρίνεται μόνο σε καθε νεο γεγονός.
Καμία αίσθηση ρόλου/ταυτότητας .Βρισκω πια ψυχαναγακστική αυτην την υπερβολικη αίσθηση αυτο-εικόνας ,δεν ξερω πως αλλιώς να το περιγράψω.
Καμία καταπίεση,κανένας χρόνος για ενοχές ,θυματοποίηση,κανένας σχηματισμός ταυτότητας,κανένας ρόλος,και κυρίως κανενα ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΜΟΤΙΒΟ
Απροβλεπτότητα και αστάθεια,ναι, μα αυθεντικότητα όχι ψυχαναγκαστικά και πολύπλοκα νοητικα κατασκευάσματα ,όχι αλλη αυτο-αμφιβολια