Originally Posted by
madiwasp
Καλησπέρα, είμαι 27 χρονών, παντρεμένη με έναν υπέροχο άνθρωπο και έχω και ένα παιδάκι ενός έτους..
Το πρόβλημά μου είναι το εξής...όλα όσα κάνω στη ζωή μου, ο τρόπος που κινούμαι και συμπεριφέρομαι περιστρέφονται γύρω από τη γνώμη των άλλων...τι εννοώ...θέλω να είμαι πάντα η καλύτερη σε όλα προκειμένου να μη δυσαρεστώ κανέναν...υποχωρώ πάντα στα δικά μου θέλω για να μην στενοχωρηθούν οι άλλοι...και πρωτίστως οι γονείς μου...
Σαν πρωτότοκο παιδί και με νέους γονείς (24 ετών και οι 2 όταν με απέκτησαν), τα άγχη τους, οι τσακωμοί τους και τα νεύρα τους περνούσαν σε μένα...εγώ από μικρή είχα πολύ άγχος να μη χωρίσουν...να μη σταματήσουν να με αγαπούν και τα σχετικά...
Τελικά οι γονείς μου είναι αγαπημένοι και μαζί, αλλά το πρόβλημα είναι ότι εγώ κουβαλάω τη συμπεριφορά της τέλειας κόρης γιατί πάντα αυτό απαιτούσαν από εμένα και εγώ τους το έδινα...(άριστη μαθήτρια, άριστη φοιτήτρια, ομαλή εφηβεία χωρίς προβλήματα και εκρηκτικές συμπεριφορές, κ.λ.π.)
Τώρα, όντας παντρεμένη και με παιδί, διαπιστώνω ότι εξακολουθώ να δίνω πολλή βάση στο τι θα πουν οι δικοί μου...σε σημείο που μου την λέει και ο άντρας μου.. και έτσι τους δίνω και δικαιώματα να ανακατεύονται στη ζωή μου και να χαίρονται κιόλας γι αυτό...
Πείτε μου, σας παρακαλώ, τι να κάνω.. πως να το ξεπεράσω αυτό...πώς να γίνω πιο δυναμική και να τους κόβω τα πολλά θάρρη...