Όταν ήμασταν παιδιά.............
Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ, όταν ήμουν παιδί, έβλεπα και σκεφτόμουν τους κακούς ανθρώπους των ταινιών σαν "τέρατα"!
Και φυσικά, εφόσον δεν είχα και παραστάσεις από το ευρύτερο περιβάλλον, τους σκεφτόμουν έτσι και στην πραγματική ζωή.
Τώρα όμως είναι περίεργο, διαπιστώνω ότι ο τρόπος με τον οποίο έκρινα τον κόσμο ήταν...... αφελής!
Βλέπω τους "κακούς" με περισσότερη συμπάθεια, κάθε άλλο παρά τέρατα.
Στην πραγματικότητα, έχω ταυτιστεί κιόλας με πολλούς από αυτούς! Μιλάω για αυτούς των ταινιών φυσικά..
Ένας από τους fictional κακούς που συμπαθώ είναι και ο Όσβαλντ Κάμπλποτ, από τον Μπάτμαν, ο γνωστός και ως "Πιγκουίνος". Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι σκοτώνει, κατά τα άλλα αν δεν το κανε αυτό θα μου ήταν ακόμα πιο συμπαθής, λαμβάνοντας υπόψιν το προβληματικό background που είχε.. "Οιδιπόδειο σύμπλεγμα" και "bullying" σε μεγάλο βαθμό! Και στον Μπάτμαν του Τιμ Μπάρτον που τον έπαιζε ο ντε Βίτο και στη σειρά "Γκόθαμ" που τον παίζει ο Ρόμπιν Λορντ Τέυλορ.. Φοβερές ερμηνείες!
Στην ζωή δε μπορώ να πω ότι έχω συναντήσει πολλές "αντιηρωικές" μορφές, αν και υποψιάζομαι ότι μπορεί και να' χω, απλά τις έχω προσπεράσει! Μπορεί να φταίει και ο τρόπος που μας έχουν μεγαλώσει, "άσπρο- μαύρο", "καλό- κακό"....
Με εκφράζει πολύ ένα άρθρο που διάβασα, τώρα τελευταία, σχετικό: "Μεγαλώνουμε και γινόμαστε αντιήρωες"!
Ιδού: http://www.lifo.gr/lifoland/you-send-it/51264