Λοχεια-αγχος-καταθλιψη-zoloft
Καλησπερα...πριν 2.5 μηνες εγινα για δευτερη φορα μαμα...στον 7ο μηνα της εγκυμοσυνης κολλησα τοξοπλασμα(παρασιτο) με αποτελεσμα ν ξεκινησει μια μεγαλη περιοδος αγχους κ εξετασεων ωστε ν δουμε κατα ποσο εχει επηρεαστει το εμβρυο...τελικα τ παρασιτο περασε στ μωρο χωρις ευτυ χως να του δημιουργησει καποιο προβλημα ομως θ παιρνει αντιβιωση για ολο τν πρωτο χρονο της ζωης του...μεχρι ν γεννησω κ να δω οτι τ παιδι ειναι καλα κοντευω ν πεθανω απτις ταχυκαρδιες κ το αγχος, ειχα χασει τον υπνο μ...μολις γεννησα ημουν οκ τις δυο πρωτες εβδομαδες κ μετα ξεκινησε ο γολγοθας...τ παιδι επρεπε ν κανει ενα πακετο εξετασεων μεχρι κ μαγνητικη εγκεφαλου για ν δουμε οτι ολα ειναι οκ...εκει καπου ξεκινησαν οι ζαλαδες και τ ατελειωτο αγχος, ενα αισθημα μονιμου βαρους στ κεφαλι η και μουδιασμα καποιες φορες, κοπωση κ θολουρα στ ματια...κ σε συνδυασμο με τις ορμονες γινοταν ο πανικος κ μομιζα πως θα πεθανω γτ εχω ογκο στ κεφαλι η κατι τετοιο πανω κατω...παλεψα μ αυτην την κατασταση περιπου ενα μηνα...ωσπου πηγα σε νευρολογο κ μ ειπε οτι ειμαο οκ κ πως ολα ειναι απτο σγχος...φυσικα δεν καταφερα να τ ελεγξω κ πηγα στ νοσοκομειο οπου με παρεπεμψε ο νευρολογος σε ψυχιατρο....κανενας δε μου ζητησε μαγνητικη εγκεφαλου γτ η κλινιλη μ εικονα ειναι μια χαρα μ ειπαν...πηγα στην ψυχιατρο της ανεφερα οσο μου συνεβησαν κ διεγνωσε ηπια μορφης καταθλιψη....μου χορηγησε το zoloft 50mg το οποιο παιρνω εδω και 21 μερες....ειδα μεγαλη βελτιωση μετα απο μια βδομαδα(βοηθησε οτι χαλαρωσα γτ καταλαβα πως δεν πεθαιμω κ πως δε θα αφησω ορφανα τ μωρα μου) κ καθε μερα ημουν καλυτερα...εβρθσκα ξανα τον εαυτο μ...εχω απο χτες ομως παλι λιγο πονοκεφαλο κ ατονια και μια ταση προς ζαλαδα...λετε απλα ναναι νωρις ακομη για να με πιασει τ χαπι; μ ειπε η ψυχιατρος γυρω στις 20 μερες θελει ν πιασει επιπεδα....απλα μ στενοχωρει που ενω ημουν καλυτετα ξαναεμφανιστηκαν τ συμπτωματα π ειχαν εξαφανιστει την τελευταια βδομαδα....ετυχε σε καποιον αυτο;;; ευχαριστω για τ χρονο σας απλα αγχωνομαι παλι μηπως τελικα επρεπε ν την κανω εκεινη τη μαγνητικη απο μονη μ στ κεφαλι γτ παλι με επιασαν οι φοβιες μηπως εχω κατι....