υπάρχει βαρηκοΐα για ψυχολογικούς λόγους;
από τη μια χαμογελώ που κάνω αυτήν την ερώτηση παιδιά κι από την άλλη σκέφτομαι ότι εδώ μέσα δεν θα με πάρει κανείς στην καζούρα.
έχετε ακούσει ποτέ να γίνεται κανείς βαρήκοος για όσον χρόνο τον ενοχλεί κάτι στην ψυχολογία του; έχω έναν φίλο που μου λέει ότι το παθαίνει, δεν βρήκα πουθενά στο διαδίκτυο να διαβάσω στην ελληνική γλώσσα και σε ξένα sites δεν μπήκα ακόμη.
είναι βέβαιο ότι έχω έκπτωση της ακοής τα τελευταία χρόνια. κι όταν υπάρχει γύρω μου θόρυβος δυσκολεύομαι παραπάνω. είχα κάνει και ένα ακουόγραμμα, προ πενταετίας νομίζω, και αποδείχθηκε.
ας πω τα αντικειμενικά γεγονότα:
το γρήγορο κατέβασμα από υψόμετρο μου βουλώνει τα αυτιά περίπου για ένα τριήμερο.
κατά την προσγείωση του αεροσκάφους έχω τρομερό πόνο στ´ αυτιά και μετά βουλώνουν τα αυτιά μου κανά τριήμερο.
γράφω τώρα το παράξενο:
όταν νιώθω άρνηση για κάτι βουλώνουν τα αυτιά μου
η κόρη μου με τον άντρα της μου κάνουν καζούρα επειδή δεν ακούω και όλο με στέλνουν στο γιατρό, ξέρετε πώς είναι αυτό. όταν παρακαλώ την κόρη μου να σταματήσει να το κάνει με αποπαίρνει. όταν είναι ο άντρας της μπροστά δεν θέλω να το σοβαρέψω για λόγους οικογενειακής ειρήνης. αυτός πάλι κάνει ό,τι του λέει και του επιτρέπει η γυναίκα του, σε επίπεδο γελοιότητας πολλές φορές, και τον βολεύει να με καζουριάζει για να είναι αρεστός στη γυναίκα του. έτσι μόλις πλησιάζει η ώρα να ρθουν σπίτι, αρχίζουν να βουΐζουν τ´ αυτιά μου και κλείνουν όπως όταν έχουμε συνάχι. όταν πάω σπίτι τους χωρίς να είναι εκεί το παθαίνω πάλι. εννοείται ότι όταν είναι παρόντες, το παθαίνω πάλι και τότε αρχίζει η καζούρα. άρχισα λοιπόν να απομακρύνομαι από αυτούς και γράφω όλο sms και messenger για να αποφεύγω την επικοινωνία δια ζώσης. με τους φίλους μου είμαι μια χαρά και ψιλοδυσκολεύομαι μόνον άμα είμαστε σε κανένα καφέ με πολλή φασαρία.
έκλεισα ραντεβού με τον ωριλά, τον ίδιο που μου είχε κάνει το ακουόγραμμα. μήπως φανώ γελοία αν του πω τα παραπάνω; δεν με ξέρει ο άνθρωπος, τί θα νομίζει;
έχετε ξανακούσει τέτοιο πράγμα παιδιά; πού να διαβάσω τί; τί να κάνω;