Ενημέρωση για κονδυλωματα! ειναι κατι πολυ σοβαρο??
Καλησπερα σε ολους στο φορουμ... δεν ποσταρω συχνα κατι παρα οταν εχω ενα προβλημα που με ανησυχει πολυ και δεν εχω την ανεση να το συζητησω γενικα... το τελευταιο μου ποστ ανεφερε τον φοβο που ειχα μηπως η κοπελα μου ειχε τελικα ερπη γεννητικων οργανων και ειχα τρομοκρατηθει γιατι δεν ειχα ιδεα περι τινος προκειται και απλα στο ακουσμα του "σεξουαλικως μεταδιδομενο νοσημα" φοβηθηκα πολυ και δεν ηθελα η κοπελα μου να ειναι σε μια τοσο δυσκολη θεση.. τελοσπαντων... αυτο που θελω να συζητησω τωρα και αν ενημερωθω αφορα τα κονδυλωματα.. ενα τεστ παπ που εκανε η κοπελα προσφατα εδειξε οτι εχει τον ιο HPV αλλα ειναι στο σταδιο μηδεν απ οτι μου πε ακομα παρολο που δε τα πολυκαταλαβαινω αυτα, και τις επομενες μερες θα παει για μια εξεταση σε γιατρο για να δει αν εχει κατι στο εσωτερικο του κολπου της και στον τραχηλο,μια βλαβη απ οτι μου ειπε. Τωρα...στεναχωριεται παρα πολυ και κλαιει, ο γιατρος της ειπε πως το 80% των γυναικων εχουν κονδυλωματα αλλα μπορει να μη το ξερουν καν και να μη τυχει να εμφανιστει στο τεστ παπ αν δεν ειναι εκδηλομενος ο ιος εκεινη τη στιγμη. Επισης μου ειπε οτι εχει κανει εμβολιο για 2 τυπους κονδυλωματων που προκαλουν προκαρκινωματα... υπαρχει ομως και αλλος τυπους που προκαλει καρκινωματα ο οποιος δεν εχει εμβολιο...αυτο που ρωταω και ζηταω εδω μεσα ειναι τη γνωση καποιου πανω στο θεμα...ή την εμπειρια του, αν καποια κοπελα π.χ. ειχε κ εκεινη... ειναι σοβαρο? αν ναι ποσο?? φοβηθηκα πολυ δε ξερω τι να κανω... ο γιατρος της ειπε απλα να προσεχει το ανοσοποιητικο της για να μην ενεργοποιηθει παλι ο ιος... φτανει αυτο?? αν της προκαλεσει καποια βλαβη στο μελλον?? αν προκαλεσει καποιο καρκινο?? πως γινεται απ τη μια να θεωρειται ακινδυνο και απ την αλλη να ευθυνεται για τοσους καρκινους του τραχηλου?? βοηθηστε αν ειναι ευκολο θα το εκτιμησω πραγματικα...