Αδιέξοδο. Κενό μυαλό και θέατρο.
Όπως διαπίστωσα ξανά προ ολίγων ημερών, μου είναι αδύνατο να παραμείνω σε κοινωνική περίσταση. Η πίεση να πω κάτι ενώ το μυαλό μου είναι κενό είναι αφόρητη.
Μου φαίνεται απολύτως λογικό να μην έχω κάτι να πω όταν έχω περάσει τόσα χρόνια στην κοινωνική απομόνωση. Εδώ άνθρωποι που είναι μια χαρά, κομπλάρουν όταν έχουν να κάνουν με ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Πόσο μάλλον εγώ που ΔΕΝ έχω ιστορίες να πω ούτε να μιλήσω για πράγματα που έκανα πρόσφατα με φίλους, ταινίες που είδα κτλ. Τίποτα.
Έτσι, παίζω θέατρο, λέω πράγματα που δεν θα έλεγα, γελάω ψεύτικα και γενικώς πιέζομαι τόσο πολύ που στο τέλος δεν αντέχω και ΠΡΕΠΕΙ να φύγω. Έπειτα, όταν είμαι μόνος μου, αυτοκτονικές σκέψεις.
Η θεωρία μου είναι η εξής. Όλοι οι άνθρωποι με προβλήματα πρώτα μιλάνε γι'αυτό που τους απασχολεί (πχ σχέσεις, οικονομικές δυσκολίες κτλ) και ΜΕΤΑ αφού ξαλαφρώσουν, μπορεί να πουν και κάτι ευχάριστο. Αυτό ισχύει για μένα 100%. Όταν μιλάω στην μάνα μου ή στο γκρουπ (ομαδική θεραπεία), λέω πρώτα τα επώδυνα που σκέφτομαι και αφού φύγει το βάρος, μπορεί να κάνω και αστεία. Στο γκρουπ μού έχουν πει ότι είμαι ευχάριστος, αλλά ταυτόχρονα τους έχω ζαλίσει πολλάκις και επιπλέον νιώθω ασφαλής γιατί ΞΕΡΟΥΝΕ το πρόβλημά μου και έτσι δεν έχω κάτι να κρύψω!
Το ερώτημά μου λοιπόν είναι ΠΩΣ σκ**** θα καταφέρω να κάνω το ίδιο έξω, όταν η πιο πιθανή αντίδραση είναι η άμεση απόρριψη;