Δεν συμμετέχει , δεν απανταει....
Σημερα το πρωι με έπιασε η δασκάλα του 4 χρονου γιού μου.
Ο μικρος τελευταια δεν συμμετεχει πουθενα, δεν απανταει σε τιποτα και σε οτι τον ρωτησει δεν ξερει (πχ τι μερα ειναι που λεει ειναι κατι που καθε μερα λενε και πρεπει να ξερει). Γενικα εχει μια αρνηση να συμμετεχει σε οτιδηποτε και να κανει οτιδηποτε.
Την ρωτησα μηπως εχει να κανει με το οτι του ανακοινωσαμε οτι θα αποκτησει αδερφακι και μου λεει οτι δεν το κανει τωρα αλλα καιρο ....
Την ρωτησα αν παλια τα απαντουσε και τωρα σταματησε και μου απανταει οτι δεν ξερει γιατι τελευταια τον παρατηρει και τον ρωταει συνεχεια επιτηδες. Στην τελευταια συναντηση που ειχαν φερει μια λογοθεραπευτρια ανεφερα το θεμα του τραυλισμου του γιου μου και ισως απο τοτε ... τι να πω.
Της ειπα οτι αναφερει συνεχως για καποιο παιδακι που τον πειραζει και τον χτυπαει και της ειπα και το ονοματεπωνυμο που μου λεει συνεχεια και συγκεκριμενα της ειπα ενα σκηνικο που του ανοιξε τη μυτη του οταν τον εριξε και μου ειπε οτι εχουν Γιαννη αλλα οχι με τετοιο επιθετο και το οτι τον εριξε απο το καραβι (ετσι μου ειπε ο γιος μου) ειναι φανταστικο. Η μυτη του οντως ομως ειχε ανοιξει.
Μου συστησε να το συζητησω με κάποιον γιατρό. Τι γιατρό πρεπει να δω και τι πρεπει να κανω για να ξερω?
Εχω τρελαθει παλι. Και ειναι τοσο καλος σπιτι. όλοι έχουμε μείνει άφωνοι με το ποσο εχει ηρεμησει. Το μονο που θα μπορουσα να πω ως ανησυχητικο ειναι το θεμα της ζωγραφικης. Τις μερες δεν ειχα ασχοληθει ποτε να της μαθει Confused. Να μετραει ξερει μεχρι το 10 αλλα τις περισσοτερες φορες μπερδευεται. Γενικα αριθμούς και αλφαβητο να πω την αληθεια και μετα απο συσταση ειδικών στον παιδικο δεν ασχοληθηκα απο τωρα να μαθει. Απλα σαν παιχνιδι. Ξερει δηλαδη το γραμμα που αρχιζει το ονομα της μαμας , του μπαμπα και λοιπον αγαπημενων προσοπων. Εχω εστιασει να μαθει τα συναισθηματα του και ειναι κατι που ξερει πολυ καλα. Φιλους εχει και μαλιστα συμμετεχει με μεγαλη χαρα σε διαφορες εξοδους μαζι τους.
Πως μπορω να ελενξω το παιδι μου. Τι πρεπει να ξερει. Τι του συμβαινει? Ειναι δυνατον να τα φανταζεται ολα αυτα που λεει και αν ναι γιατι? Τα σημαδια ομως? Ανοιξε μονη της η μυτη του?