Μάτι/Κατάρα/Γλωσσοφαγιά/Ζώδια/Βουντού
Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουμε άθελά μας σε τέτοια "μεταφυσικά" φαινόμενα; Πόση απελπισία και ανασφάλεια υπάρχει εκεί έξω; Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω και εγώ έχω πιστέψει και πιστεύω καμιά φορά ανεπαίσθητα σε αυτά.
Ένα ματάκι κρεμασμένο στο καθρεφτάκι του αυτοκινήτου σου θα σε σώσει αν δεν ανάψεις φλας, περάσεις το στοπ ή το κόκκινο φανάρι, ενώ είσαι πιωμένος;
Αν δεν μπορείς να έχεις ότι ποθείς, αρκεί μια κατάρα σε αυτόν που τα έχει όλα, για να καταλήξει να έχει λιγότερα από εσένα και να νιώσεις καλύτερα;
Γιατί κάποιος να πιστεύει ότι τον ζηλεύουν και ότι τον φθονούν και τον έχουν γλωσσοφάει; Για να τονίσει την ύπαρξή του μέσω της ανυπαρξίας του;
Γιατί οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι ένας "αστρολογικός χάρτης" ή μια "ερωτική συναστρία" μπορεί να δείξει αν είναι τυχεροί ή άτυχοι στη ζωή ή αν ένας άνθρωπος είναι το απόλυτο ταίρι τους ή όχι;
Τέλος, πως είναι δυνατόν ένα κουκλάκι, μερικές καρφίτσες και μερικά ξόρκια να κάνουν κακό σε κάποιον;
Το νήμα το άνοιξα, επειδή κάπου διάβασα στο forum ένα σαρκαστικό σχόλιο ενός μέλους για κάποιο μέλος και είπα: Μήπως πράγματι πιάνουν οι κατάρες;