Έρωτας: Μύθος ή πραγματικότητα;
Με αφορμή ένα θέμα που δημιουργήθηκε σε ένα άλλο θέμα, άνοιγω το εν λόγω θέμα για να υπάρξουν πολλές και διαφορετικές απόψεις, με επιχειρήματα. Θεωρώ πως είναι ένας μύθος, όσον αφορά την ρομαντική διάσταση του έρωτα, δεν είναι αυτό που λένε όλοι ή νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν επειδή ερωτεύονται. Η πραγματικότητα, την ζούμε σήμερα, όπου και να κοιτάξει κανείς, δεν θα βρει τον έρωτα με την ρομαντική του διάσταση πάντα, αλλά ανούσιες σχέσεις με μόνο γνώμονα το σεξ και όχι το συναίσθημα. Και ας πούμε εγώ δεν γνωρίζω τον έρωτα και είμαι ο περίεργος της υπόθεσης. Εγώ δεν έχω δει έναν άνθρωπο να ερωτεύεται. Όταν θέλει ο άλλος σεξ είτε άντρας είτε γυναίκα, δεν είναι απαραίτητα επειδή είναι ερωτευμένος/μενη, αλλά θέλουν να ικανοποιήσουν μια βιολογική ανάγκη. Ο θεός έρωτας, γιός της Αφροδίτης, δεν είναι τίποτα παραπάνω, πέρα από μία μυθοπλασία των αρχαίων Ελλήνων. Λίγο με τις ρομαντικές ταινίες, λίγο με την προπαγάνδα του αγίου Βαλεντίνου, για να έχουν δουλειά και τα ανθοπωλεία, υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη για τον έρωτα. Ας πάει ένας στην ηλικία μου (19 ετών), να δώσει ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα, σε αυτή που είναι ερωτευμένος. Αυτό που θα γίνει είναι να γελάει για κανένα χρόνο, με τις φίλες της. Γιατί; Γιατί ο έρωτας είναι προϊόν εμπορίου και ένας απλός θαυμασμός και τίποτα παραπάνω. Περιμένω τις απόψεις σας με χαρά!