Originally Posted by
Annie1989
Καλησπέρα σας.
Είμαι νέα εργαζόμενη σε μία εταιρεία κι όπως καταλαβαίνετε, έχω πολύ μικρή εμπειρία σε κάποια πράγματα . Παρόλα αυτά, είμαι άτομο που προσπαθεί και που κάνει πάντα ό,τι καλύτερο μπορεί, ενώ όταν μου έρχεται μία πολύ δύσκολη περίπτωση, ρωτάω και τους πιο έμπειρους για να βεβαιωθώ ότι είμαι στο σωστό δρόμο, όπως όλοι κάνουν εκεί, έμπειροι και μη, δηλαδή ο ένας συμβουλεύεται τον άλλον. Έχω παρατηρήσει όμως το εξής: στο διπλανό με εμένα γραφείο κάθεται μία συνάδελφος η οποία έχει 10 χρόνια προϋπηρεσία και πολλές γνώσεις, και την έχω ρωτήσει κάποιες φορές ορισμένα ζητήματα, τα οποία της φαίνονται αυτονόητα, όχι όμως και για εμένα, καθώς δεν έχω την εμπειρία της. Κάθε φορά που τη ρωτάνε κάτι, είτε εγώ είτε κάποιος άλλος, πάντα απαντάει φωνάζοντας, μιλώντας δυνατά, χωρίς να καταλαβαίνω το λόγο. Έχω παρατηρήσει επίσης ότι πολλές φορές με επιπλήττει και μου μιλάει απότομα και ειρωνικά για τις ερωτήσεις μου, με ύφος,ενώ εάν κάνει άλλος την ίδια ερώτηση, πότε δε μιλάει όπως μιλάει σε μένα. Εγώ όμως πάντα την αντιμετωπίζω με ευγένεια και ηρεμία και της έχω εξηγήσει πάντα με ωραίο τρόπο ότι δεν είναι ωραία αυτή η συμπεριφορά. Πολλές φορές την έχω προσεγγίσει, αλλά δεν έχω καταφέρει κάτι, γιατί είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Αυτό που με στεναχωρεί όμως είναι ότι δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάει και φωνάζει έτσι σε εμένα. Προχθές που τη ρώτησα κάτι μου μίλησε πολύ απότομα με τρόπο πολύ ταπεινωτικό μπροστά στους υπόλοιπους συναδέλφους και με στεναχώρησε πολύ, καθώς είμαι άτομο που δεν του αρέσουν οι φωνές. Δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι έχθρα ή ζήλια ή αντιπάθεια. Εκείνη έχει βγάλει τη σχολή , είναι αρραβωνιασμένη και δεν είναι και πολύ περιποιημένη γενικά. Εγώ πάλι πέρα από τη σχολή, έχω πάρει και κάποια αλλά πτυχία, έχω συγγράψει άρθρα, έχω μιλήσει σε συνέδρια κλπ., είμαι παντρεμένη, μου αρέσει να περιποιούμαι τον εαυτό μου και 7 χρόνια μικρότερη. Δεν μπορώ να καταλάβω τί την πειράζει σε μένα τόσο και συμπεριφέρεται έτσι. Μήπως επειδή εγώ είμαι ήρεμη κι ευγενική μαζί της πάντα την κάνει να το πάρει ως δική μου αδυναμία; Επειδή πολλές φορές μου έρχεται να φωνάξω κι εγώ, αλλά θεωρώ ότι θα χάσω το δίκιο μου, πώς μπορώ να το διαχειριστώ και να της δείξω ότι ποσώς με ενδιαφέρει, ώστε να την αποθαρρύνω και να μην το ξανακάνει; Τί θα με συμβουλεύατε;