Originally Posted by
Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα
Καλημέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Δεν βρήκα παρόμοιο θέμα και μου αρέσουν τα πρωτότυπα θέματα. Είναι ένα ζήτημα και μια κατάσταση, που την ζούμε μπορεί στον δρόμο, μπορεί στην οικογένειά μας, μπορεί στους φίλους μας, μπορεί στο εργασιακό μας περιβάλλον και αυτή είναι η ομοφυλοφιλία. Πολλά έχουν ακουστεί ή έχουν γραφτεί για εκείνη, ο Φρόϊντ δεν την δεχόταν στις γυναίκες την ομοφυλοφιλία (γιατί ήταν η κόρη του ομοφυλόφιλη), αλλά την δεχόταν στους άντρες. Ο Πλάτωνας αναφέρει ρητά και κάθετα για την ομοφυλοφιλία ότι είναι παρα φύσιν κατάσταση, ο Απόστολος Παύλος αναφέρει ότι κίναιδοι και αρσενοκοίται, δεν έχουν θέση στον Παράδεισο (Α' Κορ.). Όμως εδώ με τον Απόστολο Παύλο, υπάρχει μια σχετική παρερμηνεία. Ο Απόστολος Παύλος δεν καταδικάζει την ομοφυλοφιλία ως τάση και στάση, αλλά ως πράξη. Η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, δέχεται τους ομοφυλόφιλους σαν πλήρωμα την εκκλησίας, συμμετέχουν στα Ιερά Μυστήρια, πλήν του γάμου, επειδή όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτου τάσης, είναι παιδιά του Θεού. Πουθενά ο Χριστός δεν καταράστηκε τους ομοφυλόφιλους ως κάτι κακό. Η επίσημη Εκκλησία όπως και όλη η θεολογία του Χριστιανισμού, αντιτίθεται στην καθ'εαυτό πράξη και όχι τάση. Ήρθε όμως η ημέρα να μιλάμε σήμερα για το λεγόμενο "Gay Pride", εγώ θα πω την δική μου γνώμη πάνω σε αυτό, άσχετα αν είναι η σωστή ή η λάθος και περιμένω και τις δικές σας γνώμες, ώστε να γίνει ένας υγιής διάλογος. Θα σας παρακαλέσω, ο τόνος της γνώμης σας και η γνώμη σας γενικότερα να είναι σε ένα κόσμιο πλαίσιο, επειδή είναι ένα "λεπτό" θέμα. Η γνώμη μου για το "Gay Pride", δεν είναι θετική. Η προσωπική μου άποψη, είναι ότι, στο κρεβάτι του κάνει όποιος θέλει, ό,τι θέλει. Όμως έξω στην κοινωνία, υπάρχουν κάποιοι κανόνες. Θεωρώ λοιπόν ατόπημα κάποιος ομοφυλόφιλος να ντύνεται με γυναικεία ρούχα, να βάφεται να φιλάει τον σύντροφό του, να είναι γυμνός ή ημίγυμνος, να κάνει διάφορα αίσχη, να πέφτει στα τέσσερα και να κάνει τον σκύλο και πολλά άλλα αισχρά και όλα αυτά είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, δεν έχει σημασία γίνονται μπροστά σε παιδιά. Δηλαδή θέλω να πω με αυτή την άποψη, ότι υπάρχουν πιο κόσμιοι τρόποι να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου. Όταν βγαίνουν και τους βρίζουν, πως θα δείξεις στον άλλον ότι έχεις αξιοπρέπεια σαν άνθρωπος, όταν μου είσαι γυμνός και μου κάνεις το σκύλο με ένα κολάρο, στο λαιμό, πως να σε αποδεχτεί ο άλλος; Υπάρχουν τρόποι μέσω του διαλόγου και δεν χρειάζεται θεωρώ κάτι τέτοιο. Τα παιδιά μπερδεύονται θεωρώ χωρίς να είμαι ειδικός, περισσότερο, σχετικά με τον ρόλο του άντρα και τον ρόλο της γυναίκας σε μια οικογένεια. Δεν λέω πως δύο άντρες δεν θα είναι καλοί γονείς, αλλά ο ρόλος των δύο αντρών θα μπερδεύει την παιδική ψυχή. Άρα συνοψίζω, ότι υπάρχουν κόσμιοι τρόποι να πεις αυτό που θέλεις και να γίνει κατανοητό σε όλους. Δεν είμαι υπέρ της παρέλασης υπερηφάνειας, δεν είμαι υπέρ του θρησκευτικού γάμου των ομοφυλοφίλων, γιατί δεν είναι αποδεκτή η πράξη. Φυσικά αν μιλάμε σε ένα πλαίσιο κρατικό, το κράτος είναι υποχρεωμένο να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων των πολιτών και αν κρατικά πρέπει να επικυρωθεί ένας γάμος για το περιουσιακό περισσότερο, τότε σωστά έπραξε κατ' εμέ το κράτος, με το σύμφωνο συμβίωσης. Νομίζω έγινε ξεκάθαρη η θέση μου, τέλος να τονίσω άλλη μια φορά, ότι οι ομοφυλόφιλοι, είναι πλήρωμα του σώματος του Θεού, δηλαδή της Εκκλησίας, δεν είναι εκτός την Εκκλησίας. Αυτή που καταδικάζεται είναι ξεκάθαρα η πράξη. Ενώ ο Πλάτωνας έλεγε ότι η πράξη και η στάση είναι παρά φύσιν. Στον μουσουλμανισμό είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα, γιατί εκεί καταδικάζονται σε θάνατο οι άνθρωποι, λες και είναι τα "σκουπίδια" του πλανήτη.