-
Σας έχει τύχει?..
Καλημέρα σε όλα τα μέλη.
Μου συμβαίνει κάτι περίεργο τον τελευταίο καιρό και θα εκτιμούσα την γνώμη σας..
Στις τελευταίες συνεδρίες μου με τον ψυχολόγο καταλήγω κάθε φορά απο την αρχή της κάθε συνεδρίας να με πιάνει τρομερή κρίση πανικού.. τέτοιες κρίσεις είχα να πάθω χρόνια ..στον χειρότερο βαθμό!! Το πιο δύσκολο εκείνη την στιγμή είναι οι σκέψεις που μου έρχονται που είναι σαν να τρελένομαι .. δεν φοβάμαι δηλαδή οτι θα πεθάνω πλέον η κάτι τέτοιο αλλά οτι κυρίως χάνω το μυαλό μου και κάνω παράλογες σκέψεις που με τρομάζουν πάρα πολύ και παλεύω να τις ελέγξω.Με την βοήθειά του βέβαια τις ξεπερνάω εκείνη την στιγμή αλλά το άγχος παραμένει και με ακολουθεί σε όλη την ημέρα μου και ψιλοκολάω σε αυτές τις παράλογες σκέψεις που εκανα που δεν θέλω να τις μοιραστώ μαζί του γιατί είναι άθλιες και καμιά φορά έχουν να κάνουν με τον ίδιο.
Σας έχει τύχει κάτι ανάλογο? Να "φοβάστε" να πάτε στον ψυχολόγο???
Καταλαβαίνω οτι αυτό μπορεί να συμβαίνει οτι τελευταία "σκαλήσαμε" πολλά πράγματα απο το παρελθόν αλλά οι συνεδρίες με έχουν βοηθήσει τρομερά και έχω πάρα πολύ βελτίωση μέχρι που έσκασαν αυτές οι κρίσεις και οι σκέψεις και τώρα έχω διχαστεί. Έρχεται η μέρα που θα πάω στον ψυχολόγο και απο την ώρα που θα ξυπνήσω προσπαθώ να προετοιμαστώ ψυχολογικά αλλά δεν καταφέρνω τίποτα.
Την τελευταία φορά μάλιστα οι δικοί μου ανθρώποι μου το σχολιάσανε αυτό..οτι δηλαδή "τι γίνεται με σένα, κάθε φορά που γυρνάς απο τον ψυχολόγο είσαι και πιο χάλια".. είναι δηλαδή κάτι που κάνει μπάμ. Τους είπα βέβαια οτι δεν πάω εκεί για χαλαρωτικό μασάζ αλλά οι συνεδρίες έχουν σκοπό να σε φέρουν αντιμέτοπο με κάποιες τραυματικές εμπειρίες απο το παρελθόν κτλ κτλ.. αλλά όσο και αν τους καθυσήχασα εκείνους εγώ απο την τελευταία φορά το μόνο που σκέπτομαι είναι την επόμενη συνεδρία και τι θα γίνει τότε.
Κάποια παρόμοια εμπειρία? έχετε κάποια συμβουλή πάνω σε αυτό?
(να θυμήσω οτι πρόσφατα κατάφερα να κόβω απο το ταβόρ που είχα εθιστεί οπότε και δεν μπορώ να ξαναπάρω αγχολυτικό και όλη μου η προσπάθεια πλέον βασίζεται αποκλειστηκά στην ψυχοθεραπεία. Όμως μετά απο αυτό συζήτησα με τον ψυχολόγο μου και συμφωνήσαμε να πέρνω κάτι πιο φυσικό για το άγχος μου που έχει ενυσχηθεί με το σύνδρομο διακοπής και πρόσφατα παράγγειλα το έλαιο CBD που ανυπομωνώ να το δοκιμάσω).
-
μπορει για ολα αυτα να φταει η διακοπη της αγωγης σου
-
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.. Το συζητήσαμε αυτό με τον ψυχολόγο και μου είπε οτι δεν είναι στερητικά ή σύνδρομο διακοπής αλλά οτι επιτέλους έρχομαι αντιμέτοπη με παλιά τραύματα και οτι είναι μια απόδειξη οτι η ψυχοθεραπεία δουλεύει και τώρα που ξέρει τι μου πυροδοτεί τις κρίσεις θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό.. αλλά εγώ τώρα έχω τρομοκρατηθεί ένα πράγμα..
-
Τυχαίνει κάποιες φορές. Και γω κάποτε δεν αισθανόμουν άνετα όταν πήγαινα για ψυχοθεραπεία. Δεν με έπιαναν βέβαια κρίσεις πανικού αλλά είχα αρκετό άγχος ώστε να χάσω κάποιες συνεδρίες. Σίγουρα το γεγονός ότι έχετε ανακαλύψει πράγματα που δεν είναι τόσο ευχάριστα για σένα παίζει ρόλο. Συζήτησε το εκτενέστερα με το ψυχοθεραπευτή σου. Επίσης συζήτησε με τον ψυχίατρο σου την περίπτωση να παίρνεις μια μικρή δόση tavor πριν πας για ψυχοθεραπεία, εφόσον αισθάνεσαι αγχομένος. Εγώ έπαιρνα το tranxene για ένα χρονικό διάστημα και είχα εθιστεί λιγάκι. Αλλά έχω την οδηγία να το έχω πάντα σπίτι και σε περίπτωση που νιώσω πολύ αγχομένη να πάρω μισό. Ρώτησε το. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
-
Γεια σου!Απ ο,τι θυμάμαι είσαι σε διαδικασία διακοπής των χαπιών σου επομένως δε νομιζω οτι θα ηταν έξυπνο να παιρνεις κτ πριν τις συνεδρίες..Ισως ειναι ενας συνδυασμός των θεμάτων που αγγίξες με τον γιατρό σου και σε ενόχλησαν εστω και ασυνέιδητα...μαζί με το γεγονός οτι είσαι χωρίς αγωγή πλέον.Η γνώμη μου είναι οτι είναι απλά μια φάση -περαστική-και ως τετοια μην της δωσεις και πολύ σημασία (όσο γίνεται)
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και την υποστήριξη!!
Θα συνδυάσω και τις δύο συμβουλές που μου δώσατε..
Να είστε καλά!!!