Originally Posted by
Tomhet
Πάντα με γοήτευε το παράδοξο της συνύπαρξης. Το πως είναι δυνατό να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους αλλά δύο βήματα μετά, μέσα στη ζωή, να τασσόμαστε υπέρ του ενός και εναντίον του άλλου, φτάνοντας μάλιστα σε ακρότητες.
Το πως ο αγαπητός πατέρας, ο σύντροφος, ο αδερφός, είναι αγαπητός για κάποιον και ταυτόχρονα καθίκι για κάποιον άλλο και οι θέσεις αυτές δεν είναι ποτέ αντικειμενικές, παρά αλλάζουν ανάλογα με το σε ποιο στρατόπεδο έτυχε να βρισκόμαστε όταν τεθεί το ερώτημα.
Γερμανία-Πολωνία, θύτης και θύμα, αποδεκτό και κατακριτέο, σωστό και λάθος, όλα είναι ρευστά ανάλογα με το τι μας βολεύει.
-Με ζημίωσες? θα σε θάψω!
-Αντρίκο μου, ζημίωσες τον κύριο? αχ γιατί βρε αντρέα.. εντάξει, συμβαίνουν αυτά.
-Με εκμεταλλεύτηκες? είσαι καθίκι, χειριστικός, κακός άνθρωπος και όλοι με όσους μοιραστώ την ιστορία μου θα μου το επιβεβαιώσουν.
-Σε εκμεταλλεύτηκα? εντάξει, δεν ειναι ακριβώς έτσι, υπάρχουν τα τι, τα πως, τα γιατί, υπάρχουν δικαιολογητικά, δεν ειμαι κακός άνθρωπος και όλοι με όσους μοιραστώ την ιστορία μου θα μου το επιβεβαιώσουν.
Δεν υπάρχει πάγια θέση σε τίποτα.
Όλοι θέλουμε τα ίδια αλλά... όχι ακριβώς τα ίδια, γιατί αν σήμερα είμαι μπλέ δεν ταιριάζω με το πράσινο, και αν αύριο είμαι κίτρινο δεν θα ταιριάζω με το μπλε... και γιατί να μην είμαι σήμερα μπλε και αύριο κίτρινο? δικαίωμα μου δεν είναι? Σε όποιον αρέσει, αλλιώς ορίστε η πόρτα. Παράλληλα όμως μην με αφήσετε μόνο μου :( είναι σκληρή η ζωή.
Τα πάντα τραμπαλίζουν απο την μια πλευρά στην άλλη, παρόλαυτα υπάρχουν φιλίες, ρομαντικές σχέσεις, οικογενειακοί δεσμοί και ταυτόχρονα υπάρχει μια αέναη μάχη για τον γείτονα που ουσιαστικά δεν κάνει κάτι διαφορετικό απο αυτό που κάνουν όλοι. Ο γείτονας δεν είναι όμως "εγω" ε... εκεί είναι η διαφορά?
Μην με πείτε όμως εγωιστή, γιατί αυτό με κάνει να νιώθω άσχημα.
Λένε πως το να είναι κάποιος χαρούμενος τον κάνει χαζό. Και κανένας δεν θέλει να είναι με κάποιον χαζό γιατί σε ποιον θα βασιστείς όταν έρθουν τα δύσκολα για εσένα?
Λένε επίσης πως το να σκέφτεται κάποιος πολύ τον κάνει μίζερο. Και κανένας δεν θέλει να είναι με κάποιον μίζερο γιατί ποιος θα σε κάνει να νιώθεις καλά όταν έρθουν τα δύσκολα για εσένα?
Οπότε θα θέλαμε να έχουμε την μια άκρη του ενός και την αντίθετη άκρη του δευτέρου, ανάλογα με το ποιο στρατόπεδο μας έχει αιχμάλωτο κάθε φορά.
Και δανειζόμαστε αγύριστα τον ένα που θα μας πει αστεία, όταν θέλουμε, τον άλλο που θα μας δώσει βοήθεια όταν θέλουμε, και τους βάζουμε πάλι στην θέση τους όταν δεν έχουμε πλέον χρήσιμότητα για τα χαρακτηριστικά τους.
Δεν είμαστε όμως κακοί άνθρωποι... απλά έτσι είναι η ζωή... αλλά δεν θα θέλαμε να μας το έκαναν αυτό... γιατί δεν είναι ωραία έτσι η ζωή...
Υπάρχει πραγματική άποψη? Μπορεί ποτέ κάποιος να ξέρει την πραγματική άποψη κάποιου άλλου?
Είναι σίγουρα κοινωνικά αποδεκτό να είμαστε φίλοι του φίλου μας και εχθροί του εχθρού μας, αλλά πως εξηγείται το οτι μπορούμε να αλλάζουμε στρατόπεδα πολλές φορές μέσα στη μέρα και παρόλαυτα κάποιοι να καταφέρνουν να συντηρούν δεσμούς?