Καλησπέρα ,
Θα ήθελα να μοιραστώ ένα τεράστιο πρόβλημα που έχω με τους πονοκέφαλους τα τελευταία χρόνια της ζωής μου . Είμαι άνδρας , ετών 33 . Πάντοτε από μικρός είχα ευαισθησία με τον πόνο στο κεφάλι αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια . Δυστυχώς από τα 30 μου χρόνια και μετά η κατάσταση έχει χειροτερέψει αρκετά καθώς πλέον οι κρίσεις ημικρανίας και γενικά οι κεφαλαλγίες έχουν αυξηθεί αισθητά όχι τόσο σε ένταση αλλά σε συχνότητα . Φυσικά έκανα μαγνητική αλλά δεν έδειξε απολύτως τίποτα .
Για να έχετε μια εικόνα , έχω σίγουρα 10 περιστατικά πονοκέφαλου το μήνα ( συνήθως μισές τάσεως(5) και μισές ημικρανίας (5) . Τα φάρμακα που χρησιμοποιώ είναι το panadol extra και το Nurofen ( οταν είναι μεγάλη η ένταση της κεφαλαλγίας ) .
Έχω όμως μεγάλη ανησυχία για την συχνή χρήση των φαρμάκων αυτών διότι φοβάμαι μην μου πειράξουν τα νεφρά στο μέλλον ή το συκώτι . Μπορεί να μου πει κάποιος με παρόμοιο πρόβλημα τι έχει κάνει και γενικά τι χρήση φαρμάκων κάνει και με τι συχνότητα και γενικά εάν έχει βρει κάποιο τρόπο μείωσης των κεφαλαλγιών ?
Ευχαριστώ πολύ