Θόρυβοι στο επάνω διαμέρισμα μέσα στη νύχτα.
Έχω περάσει ένα ψυχωτικό επεισόδιο κατά το οποίο άκουγα ανάμεσα στα άλλα και δυνατούς θυρύβους από την οροφή του διαμερίσματος που έμενα τότε, πριν από 8 χρόνια. Δεν υπήρχε άλλο διαμέρισμα από πάνω. Ήταν σαν να μετακινούνε έπιπλα, να αφήνουν βαριά πράγματα να πέσουν κλπ.
Παρόλο που με την θεραπεία τα υπόλοιπα συμπτώματα έπαψαν, αυτό συνεχίσθηκε κατά διαστήματα σε άλλα διαμερίσματα που έμεινα.
Προς το παρόν μένω σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται στον 5ο όροφο με άλλον ένοικο από πάνω. Ενώ δεν ακούω θορύβους κατά την δειάρκεια της ημέρας, όταν πάω να ξαπλώσω αρχίζουν οι θόρυβοι πάνω από το υπνοδωμάτιό μου. Σαν να μετακινούν καρέκλες, να ρίχνουν πράγματα στο πάτωμα. Αυτό γίνεται ακόμη και στις 2, 3 η ώρα το βράδυ. Τελευεταία φοράω ωτασπίδες και κοιμάμαι καλά. Μου έχει τύχει να ξυπνήσω κατά τις 3, να μου έχει βγει η ωτασπίδα και να ακούω τον θόρυβο από πάνω.
Διάβασα σε αγγλικά fora για παρόμοιες εμπειρίες, ακόμη και σε ελληνικά. Δεν είναι fora ψυχολογίας, αναφέρονται απλώς σε κακούς γείτονες. Επίσης αναφέρεται πολύ ο θόρυβος που μοιάζει με μπίλιες που τις αφήνει κάποιος να πέσουν και να γλιστρήσουν, τον άκουγα και εγώ.
Έχετε παρόμοια εμπειρία; Δεν μπορώ να ξεχωρίσω τι εμπίπτει στην ψύχωση και τι είναι πραγματικό. Εξάλλου με ωτασπίδες δεν ακούω τίποτα. Στην ψύχωση υποτίθεται ότι οι ομιλίες, ήχοι έρχονται από το υποσυνείδητο, όχι απ' έξω.