Άγχος και αίσθημα πίεσης σε κεφάλι και λαιμο
Καλησπέρα σας.
Πριν δύο χρόνια είχα την πρώτη μου επαφή με τις κρισεις πανικού για πρώτη φορά. Η ιστορία είναι γνωστή και περιλαμβάνει όλη την γκάμα συμπτωμάτων, από ταχυπαλμια μέχρι ζαλάδα και δυσπνοια. Έπειτα από πολλές καλές εξετάσεις κατέληξα στο συμπέρασμα των κρίσεων πανικού τις οποίες διαχειρίστηκα και ξεπέρασα για ένα έτος.
Fast forward στο σήμερα: Πέρασα παρατεταμένη περίοδο άγχους, γύρω στο 7μηνο και οι κρίσεις επανήλθαν. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη φορά εμφανίστηκε μια άνευ προηγουμένου αρρωστοφοβια. Τη μια φοβόμουν για την καρδιά μου, πήγα σε καρδιολόγο και είμαι οκ. Την άλλη για καρκίνο λόγω ενός φουσκωμένους αδένα στον λαιμό για τον οποίο είχα κάνει εξετάσεις και πέρυσι και προπερσι και ήταν καλές. Κτλ κτλ.
Αυτο που με απασχολεί αυτήν την περίοδο είναι ένας μουντός πόνος που εκτείνεται από την περιοχή πλαγίως του λαιμού, φτάνει πίσω από το μάτι και στον δεξί κρόταφο ενός συνυπάρχει και να αίσθημα ψιλοβουλωματος του αυτιού. Ο γιατρός μου μου είπε ότι λογικά πρόκειται για τρίψιμο των δοντιών μου λόγω στρεσσ. Παρατήρησα ότι ονπονος έρχεται και φεύγει, και κάποιες φορές εμφανίζεται όταν θυμώνω η στεναχωριέμαι η πιεζομαι κλπ.
Υπάρχει περίπτωση να είναι από το άγχος; Έχει συναντήσει κάποιος κάτι παρόμοιο;
For the record είμαι 31 ετών. Επίσης πριν δύο χρόνια που είχα τις κρισεις έκανα και μαγνητική εγκεφάλου που βγήκε καθαρή.
Edit: Ξέχασα να αναφέρω ένα έντονο συναισθηματικό στρες που πέρασα λόγω της απώλειας του σκύλου μου. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι ψυχοσωματικά άρχισαν να εμφανίζονται περίπου πριν δύο μήνες όπως ένα αίσθημα κενού στο κεφάλι αριστερά, ένα ψιλό τρέμουλο στα χέρια, σπυράκια στην πλάτη κλπ.