Άγχος και έλλειψη αυτοπεποίθησης
Καλησπέρα σε όλους. Είμαι καινούργιο μέλος στο φόρουμ. Μόλις έκανα την εγγραφή μου. Με λένε Σοφία 21 ετών και είμαι φοιτήτρια στο 4ο έτος των σπουδών μου πλέον από Οκτώβρη. Είμαι μια επιμελής φοιτήτρια, δεν χρωστάω κανένα μάθημα και μου αρέσει πολύ το αντικείμενο των σπουδών μου και ως τώρα έχω συγκεντρώσει νομίζω ένα ικανοποιητικό ως και καλό Μ.Ο (8,55) !! :o
Δεν θα μακρηγορήσω όμως για πολύ και θα μπω στο θέμα για να μην βγω και εκτός. Γενικότερα είμαι ένα πολύ φιλόδοξο άτομο με όνειρα για το μέλλον, όρεξη για δουλειά και γενικά θέλω να είμαι μέσα στα πράγματα (όσον αφορά πάντα την σχολή και αυτά που με απασχολούν). Το θέμα μου όμως είναι ότι για τα πάντα έχω άγχος. Άγχος για τις εξεταστικές, άγχος για το πως με βλέπουν οι άλλοι, άγχος για το εάν θα με κλέψουν, άγχος για το εάν θα συμβεί κάτι κακό. Φυσικά όλα αυτά κρύβουν και μία έλλειψη αυτοπεποίθησης.
Τελευταία επειδή συνέβη κάτι στην σχολή, και με έχει στεναχωρήσει πολύ και μου έχει ρίξει και την ψυχολογία μου, βρήκα την αφορμή να ανοίξω αυτό το θέμα.
Πιστεύετε ότι άγχος με έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης είναι 2 άρρηκτα συνδεδεμένα "φαινόμενα" ; Δηλαδή το ένα φέρνει το άλλο ;
Θεωρείτε πως όλοι, γονείς , εκπαιδευτικοί και γενικότερα όσοι ενασχολούνται με τα παιδιά οποιαδήποτε ηλικίας (προσχολικής ως και νέας) πρέπει να τους βοηθούν να καταπολεμήσουν το άγχος τους ανυψώνοντάς τους, την αυτοεκτίμησή τους και εάν ναι πως ; Θεωρείτε πως πρέπει σε κάποιον που δεν πιστεύει στον εαυτό σου και έχει άγχος κάποιος να του στερεί ευκαιρίες και να δείχνει φανερά ότι ίσως τον θεωρεί άχρηστο, ανίκανο ή και ικανό μόνο για τα λίγα ;
Υγ: Συγγνώμη αν άνοιξα το θέμα σε λάθος ενότητα. Ελπίζω να μην σπαμμάρω.
Θα χαρώ πολύ να ακούσω τις απόψεις σας και να σας γνωρίσω !!
Καλό καλοκαίρι να έχουμε και καλές βουτιές ! :p