Καρκίνος... (όχι το ζώδιο)
Είχα πολύ καιρό να ανεβάσω θέμα στο φόρουμ...
Μου φαίνεται ακόμη και σε μένα παράξενο που ένιωσα την ανάγκη να ξεδιπλώσω τις σκέψεις μου εδώ, και μάλιστα μετά από τόσο πολύ καιρό.
Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη.
Την αρχή έκανε ο μπαμπάς: καρκίνο στην ουροδόχο κύστη.
Δεν πρόλαβα να το συνειδητοποιήσω και έρχεται η διάγνωση της κουμπάρας μου, λίγες μέρες αργότερα: καρκίνο στους πνεύμονες.
Πριν προλάβω να αποφασίσω σε τι ναρκωτικά θα πέσω για να αντιμετωπίσω τη φρίκη από το φόβο του θανάτου, το σύμπαν μου στέλνει και το τελειωτικό χτύπημα.
Μια από τις φίλες μου κάνει αξονική για πόνους στη μέση και τη βρίσκουν γεμάτη στο στήθος, το συκώτι και τη ...μέση.
Το τρίπτυχο της τραγωδίας εξελίχθηκε μέσα σε δέκα μέρες. Δέκα εφιαλτικές μέρες του Σεπτέμβρη που το ένα χτύπημα έδινε τη σκυτάλη στο άλλο.
Η συνέχεια μονόδρομος. Νοσοκομεία, εξετάσεις, χημειοθεραπείες, απίστευτη ταλαιπωρία.. επί τρία.
θέλω πέντε βιβλία για να γράψω όσα έζησα και όσα ζω στα νοσοκομεία με τους ανθρώπους (όχι μονο τους δικούς μου) που παλεύουν με αυτή την απίστευτη αρρώστια. Ένας εχθρός απίθανα δυνατός, αήτητος στις περισσότερες περιπτώσεις να καταπολεμηθεί, και με τόσες πολλές παραλλαγές και κρυφά όπλα.
Ιστορίες που μου υπενθυμίζουν κάθε μέρα πόσο αδύναμοι και μικροί είμαστε μπροστά στο Θεό (;) στο Σύμπαν (;) στις ... εκλείψεις;
Ένα χρόνο μετά ζουν και οι τρεις (ευτυχώς).
Η ρεαλιστική πλευρά της ιστορίας, όμως, μου θυμίζει, "πως όχι για πολύ".
Ο λόγος που τα γράφω όλα αυτά, είναι γιατί θέλω να διαβάσω δικές σας ιστορίες.
Ανθρώπους που νόσησαν στην οικογένεια, στο φιλικό περιβάλλον, οπουδήποτε. Πως το αντιμετώπισε ο καθένας, τις σκέψεις του...
Ευχαριστώ.. :)