παράξενοι εφιάλτες: βλεπω την φρικη των αλλων.
Καλησπερα.
Εδω και μερικα χρονια εχω εντονο προβλημα με τον υπνο μου... Ηταν σε υφαιση εδω και καιρο και αρχισε παλι να εμφανιζεται συχνοτερα.
Δεν καταφερα ποτε να περιγραψω με μορφη τιτλου το ειδος των ονειρων που βλεπω αλλα ειναι πολυ συνταρακτικα για μενα.
Αρχικα:
1ον) σχεδον σε όλα τα ονειρα τετοιου ειδους που βλεπω, βλεπω τον εαυτο μου αλλα δεν ειμαι στο σωμα μου.
2ον) ειναι πολυ μικρα σε διαρκεια
3ον) ΠΑΝΤΑ πεταγομαι μετα απ αυτα με ενα συμπλεγμα συναισθηματων αηδιας,φρικης και τρομου.
Παραδειγμα 1 (δεν ειμαι στο σωμα μου)
Θα δω σαν σκηνη τον πατερα μου να με κομματιαζει καταλαθως μ ενα αυτοκινητο, να βγαινει τρεχοντας απ αυτο και, την στιγμη που με αντικριζει, νιωθω (εγω, ο παρατηρητης) αυτο το σκισιμο στην καρδια, την φρικαλαιοτητα, τον τρομο... ολα αυτα....
Το σεναριο δεν εχει να κανει απαραιτητα με τον πατερα μου η με δικο μου ατυχημα.... εχει να κανει γενικα με ανθρωπους που βιωνουν κατι τοσο φρικαλαιο. δηλαδη εχω δει την φιλη μου να κανει βολτα στις γραμμες του τραμ και ενα τραμ να αποκεφαλιζει τον σκυλο της. (τον αγαπαει περισσοτερο απ το οτιδηποτε).
Παραδειγμα 2 (ειμαι στο σωμα μου)
Θα δω εμενα να προσπαθω να σωσω την αδερφη μου που εχει παγηδευτει κατω απο νερο πχ και την στιγμη που θα συνειδητοποιησω οτι "εφυγε" και δεν μπορω να κανω κατι, θα νιωσω την ιδια ακριβως φρικαλαιοτητα.
Ισχυει οτι και στο 1ο παραδειγμα για το σεναριο και τα ατομα.
Σημειωσεις:
1) Μπορει να μου συμβαινει απο 1 φορα τον μηνα μεχρι 3 φορες τη μερα (νυχτα δηλαδη)
2) Εχω προσφατα χασει γονεα απο καρκινο, αλλα το ειχα πριν απ αυτο.... ο λογος λοιπον που το αναφερω ειναι ο εξης: εκεινη την περιοδο (πριν φυγει η μητερα μου) ειχα ψυχολογικη υποστιριξη... η ψυχολογος μου λοιπον ενδιαφερθηκε ιδιαιτερα για το συγκεκριμενο ζητημα. οταν δε εφυγε απο την ζωη η μητερα μου συνεβη κατι παραξενο. τα ονειρα εξαφανιστηκαν για ενα διαστημα 3 μηνων... εκεινη μου ειπε οτι φαινεται να "τρεφομαι απο τον πονο για να νιωσω ασφαλεια" και οτι θα πρεπει να συνεχισουμε να το παρακολουθουμε.... δυστυχως, η ζωη τα εφερε να μην μπορω να συνεχισω τις συνεδριες...
η αληθεια ειναι πως, οσο και να εχω ψαξει για παρομοια ονειρα, δεν εχω βρει κατι... και ηθελα να μιλησω καπου...
Ειμαι 22 ετων και προσπαθω να μεινω ηρεμος. Αλλα ειδικα τον τελευταιο καιρο, ειμαι με 3-4 ωρες υπνο καθημερινα και το θεωρω επιτευγμα...
Αυτο που ζηταω ειναι γνωμες/παρομοιες εμπειριες κλπ.
Ευχαριστω για την υπομονη σας
Ανδρεας.