Μισώ τον εαυτό μου. Δεν ξέρω ποια είμαι πλέον. Είμαι δυστυχισμένη. Φοβάμαι ότι έχω γίνει κακός άνθρωπος και ότι κανείς δεν θα με αγαπήσει. Εάν με αγαπούσε κάποιος είμαι σίγουρη ότι θα ήμουν καλύτερος άνθρωπος. Τώρα μέσα στη δυστυχία μου εύχομαι να δυστυχήσουν και οι άλλοι για να νιώσουν όπως εγώ και να με καταλάβουν. Νιώθω τόσο κακιά. Δεν με νοιάζει τίποτα πλέον, το μόνο που ζητάω είναι να με αγαπήσει κάποιος…Και από τη μια νιώθω ότι δεν το αξίζω γιατί έχω γίνει κακιά αλλά από την άλλη ξέρω ότι μόνο έτσι θα γίνω καλά. Έχω φτάσει σε σημείο να παρακαλάω για λίγη αγάπη. Δεν αντέχω άλλο. Δεν μπορώ να αγαπήσω τον εαυτό μου αλλιώς. Χρειάζομαι την επιβεβαίωση από τους άλλους. Ξέρω ότι δεν υπάρχουν κακοί άνθρωποι παρά μόνο πληγωμένοι αλλά δεν μπορώ να σταματήσω να νιώθω κακιά. Δεν θέλω να κάνω καλές πράξεις μόνο και μόνο για να νιώσω καλά, θέλω ότι κάνω να βγαίνει αληθινά από μέσα μου. Και δεν βγαίνει τίποτα καλό. Για την ακρίβεια δεν βγαίνει τίποτα. Νιώθω κενή.
Δεν αντέχω να συγκρίνω τον εαυτό μου με τους άλλους. Νιώθω τόσο χάλια έπειτα και όμως δεν μπορώ να σταματήσω να το κάνω. Φοβάμαι ότι όλοι με θεωρούν αποτυχημένη, αδύναμη και κακιά. Θέλω κάποιος να μου πει ένα καλό λόγο. Πώς να το πει όμως αν δεν το αξίζω; Αν δεν κάνω τίποτα καλό στη ζωή μου;
Το μόνο καλό από όλα αυτά που νιώθω είναι ότι τώρα συμπονώ περισσότερο τους ανθρώπους και περισσότερο τους «κακούς». Ξέρω ότι είναι τόσο πληγωμένοι μέσα τους για αυτό είναι έτσι και φέρονται επιθετικά και άσχημα. Ίσως όχι όλοι αλλά σίγουρα οι περισσότεροι. Γιατί δεν τους φέρεται κανένας καλά; Είμαι σίγουρη ότι αν κάποιος μου έλεγε τώρα κάτι όμορφο για μένα, με έκανε να νιώσω ότι αξίζω αμέσως θα μεταμορφωνόμουνα και θα γινόμουνα όπως πριν, ήρεμη και καλή. Όλος ο θυμός που έχει συσσωρευτεί μέσα μου, όλη η κακία, όλα τα άσχημα συναισθήματα θα εξαφανίζονταν. Αρκεί να νιώσω ότι με αγαπάνε, οι γονείς μου, τα αδέρφια μου, το αγόρι μου, όλοι οι κοντινοί μου άνθρωποι που πλέον νιώθω ότι έχω πέσει τόσο στα μάτια τους που όχι μόνο δεν με αγαπάνε, αλλά με λυπούνται. Είναι τόσο άσχημο να σε λυπούνται!