Επαγγελματικός προσανατολισμός και φοβίες
Μετά από σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι όλα μου τα ψυχολογικά προβλήματα, εντάξει ίσως όχι όλα αλλά τα περισσότερα, πηγάζουν από το γεγονός ότι δεν ξέρω τι θέλω να κάνω κυρίως επαγγελματικά. Δεν έχω κανένα πάθος στη ζωή μου, από τη μια ζηλεύω αυτούς που έχουν στόχους και προσπαθούν να τους πετύχουν αλλά εμένα δεν μου βγαίνει να βάλω στόχους… Μου φαίνεται λίγο μάταιο όλο αυτό.. Και έτσι είμαι χύμα στο κύμα και αφήνομαι στη τύχη…Ούτε αυτό μου αρέσει όμως. Θα ήθελα να ξέρω ποια δουλειά θα μου ταίριαζε και με εκφράζει ώστε να δουλεύω προς μια κατεύθυνση.. Ακόμα και αν δεν κάνω άμεσα αυτή τη δουλειά να ξέρω ότι το δουλεύω, ότι πιστεύω σε κάτι και θέλω και εγώ να βάλω το λιθαράκι μου ώστε να γίνει ο κόσμος καλύτερος.. Δεν ξέρω όμως πώς να βρω τι θέλω όσο και να το σκέφτομαι δεν βγάζω άκρη, έχω κάνει άπειρα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού χωρίς αποτέλεσμα, νομίζω ότι φοβάμαι να αφοσιωθώ σε κάτι, ενώ θέλω να αφοσιωθώ φοβάμαι.. Με κρατάνε πίσω οι φοβίες μου, φόβος ότι δεν θα είμαι αρκετά καλή στη δουλειά που θα επιλέξω, φόβος ότι θα με κατακρίνουν για την επιλογή μου, φόβος ότι θα το μετανιώσω αργότερα και δεν θέλω να επενδύσω χρόνο και χρήμα για κάτι που δεν θα έχει αποτέλεσμα, φόβος ότι δεν θα είναι η σωστή επιλογή για μένα και θα υπάρχει κάτι καλύτερο. Όλη αυτή η αναποφασιστικότητα πιστεύω βγαίνει γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και δεν έχω μάθει να τον ακούω πραγματικά. Φοβάμαι να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου, να πάρω την ευθύνη της απόφασης, νιώθω ένα βάρος γιατί τα χρόνια περνάνε και σκέφτομαι ότι ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους να αποφασίσω