Μπορώ να τα καταφέρω μόνη μου;
Δεν αντέχω άλλο… Χρειάζομαι βοήθεια… Είμαι άνεργη 2 χρόνια τώρα, όχι ότι δούλεψα και πολύ στη ζωή μου, νιώθω αποτυχημένη και ότι δεν θα καταφέρω τίποτα. Δεν θέλω να ζητήσω λεφτά από τους γονείς μου για ψυχολόγο και σε αυτούς δεν περισσεύουν, την σύνταξη τους παίρνουν και δεν θέλω να είμαι άλλο βάρος τους. Αλλά χρειάζομαι βοήθεια και δεν υπάρχει τίποτα δωρεάν εδώ στην επαρχία, τι να κάνω; Μπορεί κανείς να νικήσει την κατάθλιψη μόνος του; Και αν ναι πώς; Αυτό που κάνω είναι να γράφω τις σκέψεις μου όποτε δεν νιώθω καλά και προσπαθώ να τις αναλύσω, αλλά δεν είμαι ψυχολόγος να βρω και τις λύσεις.. Δεν τη παλεύω δεν με στηρίζει κανείς και όταν είμαι χάλια δεν μπορώ να μιλήσω στην οικογένεια μου, νιώθω ότι με υποτιμούν και με θεωρούν αδύναμη, άλλωστε εξαιτίας τους έπαθα κατάθλιψη. Νιώθω τόσο μόνη και αβοήθητη, θέλω να φύγω από το σπίτι των γονιών μου αλλά πώς να το κάνω όταν δεν βρίσκω ούτε μια δουλειά της πλάκας. Μόνο εγώ μπορώ να βοηθήσω τελικά τον εαυτό μου αλλά δεν ξέρω πώς να το κάνω. Παλιότερα ότι άσχημο ένιωθα το έκρυβα καλά μέσα μου και δεν ανοιγόμουν σε κανέναν, έκλαιγα κρυφά όταν ήμουν μόνη, ξεθύμαινα, και άφηνα τους άλλους να πιστεύουν ότι είμαι καλά και μετά προσπαθούσα να τα ξεχάσω όλα όσα με πλήγωσαν. Ήταν μια λύση που είχα βρει αλλά είναι λύση αυτό; Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, υπάρχει κανείς που ξεπέρασε την κατάθλιψη μόνος του χωρίς βοήθεια ειδικού, χωρίς βοήθεια από φίλους, χωρίς βοήθεια από κανέναν;