Γεια σας για ακόμη μια φορά,
αυτό το thread αφορά τον αδερφό μου, ο οποίος πέρασε σε μια σχολή και αναγκάζεται να αφήσει το χωριό και να εγκατασταθεί σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο μαζί μου. Ο αδερφός μου λοιπόν, είναι άτομο με χαμηλή έως ανύπαρκτη αυτοπεποίθηση, εσωστρεφής -πρέπει να δεθεί και να εμπιστευτεί ένα άτομο προκειμένου να ανοιχτεί. Επίσης, όλο αυτόν τον καιρό πιστεύω ότι καλόμαθε υπό την προστασία της οικογένειας και είναι άτομο το οποίο δεν αναλαμβάνει τόσο πολύ ευθύνες -όχι όμως αδιάφορο. Είναι αρκετά ευαίσθητος και παρουσιάζει φοβίες τόσο κοινωνικές (εάν τον εκτιμούν τα άτομα που τον περιτριγυρίζουν και που αυτός αισθάνεται οικεία μαζί τους) αλλά και γενικότερες (του τύπου μήπως πάθουν κάτι τα άτομα που αγαπάει και που αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένος μαζί τους). Όταν βρίσκεται σε περιβάλλον με αγνώστους κυριαρχεί η ανασφάλεια στο βλέμμα του πράγμα που γίνεται εμφανές, όχι τόσο καλό σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο.
Εγώ ζω εκεί τον τελευταίο ένα χρόνο και μπορώ να πω πως έχω προσαρμοστεί. Ζητάω ωστόσο τη βοήθειά σας! Συμβουλή για το πως θα βοηθήσω τον αδερφό μου να εγκλιματιστεί όσο το δυνατόν πιο "ανώδυνα" γίνεται. Πραγματικά έχω αγχωθεί πολύ... Το έχω συνέχεια στο νου μου, πως θα κυκλοφορεί μόνος τους, πως θα ενταχθεί σε παρέες κλπ. Πιστεύω θα είναι πάρα πολύ δύσκολο τόσο για αυτόν, όσο και για εμένα... οπότε τις ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ!!!