Originally Posted by
λουλούδι
Το οτι δεν δρα, δεν σημαινει οτι δεν εχει και αξιοπρεπεια. Εχουμε παρεξηγησει λιγο την εννοια της αξιοπρεπειας. Δεν μου αρεσει οπως βλεπεις τα πραγματα και εσυ και πολλοι αλλοι. Αξιοπρεπεια θα πει να μπορεις να στεκεσαι στα ποδια σου παρα τις αντιξοοτητες και να σεβεσαι τον εαυτο σου και τους αλλους. Αξιοπρεπεια θα πει να αντεχεις και να υπομενεις και να εχεις το κεφαλι ψηλα. Δεν ειπε το παληκαρι οτι αδικησε καποιον. Ειπε τον πονο του. Ενταξει, σιγουρα εχεις δικιο οτι δεν πρεπει να μιλαει ασχημα για τον εαυτο του, ισως το κανει για να παρακινηθει, να κανει κατι, δηλαδη κανει μια προς τα πισω για να παρει φορα. Ποτε δεν ξερεις τι θησαυρο η τι σκουπιδια κρυβει ο αλλος μεσα του. Και το συγκεκριμενο ατομο ειναι μολις 18 και εχει καταλαβει πολλα πραγματα για τη ζωη, αρα μαλλον θησαυρο κρυβει και οχι σκουπιδια. Και εσυ εχεις καταλαβει αλλα κανεις λαθος σε ενα, οτι επειδη υπαρχουν χειροτερα σημαινει οτι πρεπει να τα ισοπεδωνουμε ολα οπως ειπα. Αυτη ειναι λαθος σκεψη. Και την εχουμε μαθει απο τους μεγαλυτερους. Οπως επισης και οτι οι γονεις μας επειδη ειναι γονεις μας πρεπει να τα ανεχομαστε ολα. Ε, οχι, δεν παει ετσι, επειδη μας γεννησαν δεν σημαινει οτι εχουν καθε δικαιωμα πανω μας, ναι, να τους αγαπαμε, αλλα δεν ειμαστε κτημα τους!!! Εχεις ενα καλο βεβαια, αφηνεις και ενα ανοιχτο ενδεχομενο τα οσα λες να ειναι και λαθος. Οχι ολα οπως ειπα. Αλλα κι εγω εχω υποφερει πολυ στη ζωη μου λογω της αρρωστιας και εχω μια σοφια παραπανω. Μπορει να μην εχω ευχερεια λογου αλλα εχω ζησει καταστασεις σαν αυτες που περιγραφεις, του να μην μπορεις να δεις, και τετοια γιατι και η αναπηρια που θεωρειται οτι εχω εγω ειναι αντιστοιχης κλιμακας με αυτες. Δηλαδη μερικες φορες ευχομαι να μην ειχα ποδια πχ παρα αυτο το μαρτυριο που περναω καθημερινα. Ομως δεν λεω α, υπαρχουν και χειροτερα αρα τι θα πουν αυτοι.