Μήνυμα από μια "παλαίμαχη" !
Θυμάμαι πόσα βράδια έψαχνα στο ίντερνετ με αγωνία, όλα τα συμπτώματα, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, από το πως δεν μπορούσα να καταπιώ από την ένταση μέχρι τους ιλίγγους που με είχαν στείλει στα επείγοντα μόνο και μόνο για να μου πουν "κρίση πανικού".
Θυμάμαι να είμαι σίγουρη ότι η ζωή μου θα είναι πάντα κάπως έτσι, και προσπαθούσα απλά να βρω τρόπους να είναι υποφερτή.
Θυμάμαι να μην ονειρεύομαι τίποτα για το μέλλον.
Θυμάμαι να ντρέπομαι και να απομακρύνομαι από τους κοντινούς μου γιατί δεν θα με καταλάβαιναν, και να μένω σε σχέσεις είτε καταπιεστικές, είτε "λίγες" είτε ακόμα και κακοποιητικές γιατί δεν μπορούσα να διανοηθώ να μ αγαπήσουν με τον τρόπο που ήθελα.
Θυμάμαι να νιώθω εξωγήινη, να φοβάμαι τα πάντα, να σκέφτομαι το θάνατο και την τρέλα κάθε στιγμή.
Και όλα αυτά για πολύ καιρό. Και μετά και από ένα σύντομο πέρασμα από μια ψυχίατρο - η οποία είναι εγκληματίας και καταστρέφει κόσμο - πείστηκα ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει για να αλλάξει κάτι, να ανακουφιστώ από τη συνεχή ένταση, την αϋπνία...
Γύρισα πίσω στο φόρουμ μόνο για να σας πω ότι αφού τα κατάφερα εγώ, όλοι μπορούν. Ο τρόπος που βρήκα εγώ ήταν η ψυχοθεραπεία με εκπαιδευμένο ψυχοθεραπευτή μιας προέγγισης που μου ταίριαζε (τότε βέβαια δεν τα ήξερα αυτά, ήμουν λίγο τυχερή). Φύγαν τα συμπτώματα τόσο γρήγορα που δεν το πίστευα, και από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένα υπέροχο ταξίδι.. Ξέρω ότι πολλοί θα διαβάζουν με δυσπιστία, το ίδιο θα έκανα κι εγώ σε εκείνη τη φάση. Αν όμως έστω και για έναν έχουν σημασία αυτά που λέω, να ξέρετε ότι δεν φανταζόμουν ότι θα ερχόταν μια στιγμη που θα έλεγα "μπορώ να κάνω ό,τι θέλω" και να το εννοώ, να βιώνω βαθειά ευτυχία και γαλήνη, να απολαμβάνω τον ύπνο, το φαγητό, τις στιγμές, τα ταξίδια.. τη ζωή! Και κάθε φορά που κάποιος γνωστός ή άγνωστος ξεπερνά κάτι αντίστοιχο, νιώθω να το ξανα-ξεπερνάω κι εγώ, νιώθω μια μικρή νίκη απέναντι στη σκατοκοινωνία και τον τρόπο που μεγαλώνουμε οι περισσότεροι και μας γεμίζει λανθασμένες και δηλητηριώδεις ιδέες για τους εαυτούς μας.
Ζητήστε βοήθεια. Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλοί αστοιχείωτοι "ψυχολόγοι". Αν κάνετε θεραπεία και δεν νιώθετε καλύτερα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι καμία νεύρωση ανίκητη, προς θεού. Κανείς δε χρειάζεται να υποφέρει. Κανείς!
Ανάσα και αγκαλιά στον εαυτό μας. Περνάει! Αλήθεια!