ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΕΣ / ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ / ΣΧΟΛΗ
Καλημέρα ! Καλό χειμώνα , να έχουμε, με υγεία! Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με την διαταραχή και την σχολή μου. Επίσης αν έχετε βιώσει κάτι αντίστοιχο με αυτό πού θα περιγράψω , ή έχετε να μου προτείνετε κάτι θα με βοηθούσε , ειλικρινά , πάρα πολύ.
Διαγνώστηκα με ocd , κατάθλιψη , κρίσεις πανικού τον Μάιο 2013. Στην σχολή, ήμουν στο 3ο έτος , όταν ξεκίνησε η έντονη συμπτωματολογία, πού δεν μου επέτρεπε πια όχι μόνο να πάω στην σχολή αλλά και να μείνω στην πόλη όπου σπούδαζα. Επέστρεψα από το 2013 , στην πόλη μου , στο πατρικό μου. Την σχολή την άφησα με την έννοια των παρακολουθήσεων. Στις εξεταστικές πήγαινα κανονικά. Κάποια στιγμή , τα συμπτώματα μου ήταν τέτοια (Κρίσεις πανικού , υπερκινητικότητα , επιθετικότητα) πού για 3 χρόνια δεν πήγαινα καθόλου στις εξεταστικές ή αν πήγαινα έδινα βία 2 μαθήματα . Από τον Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι κι αυτόν πήγαινα κανονικά σε κάθε εξεταστική. Μου είναι δύσκολο όμως , πολύ. Ο ψυχίατρος μου , η ψυχολόγος μου , μου πρότειναν να ζητήσω προφορική εξέταση αντί γραπτής. Δεν ξέρω ρε παιδιά, ντρέπομαι να το κάνω. Το θεωρώ ανήθικο. Επίσης φοβάμαι, μήπως βιώσω ρατσισμό. Είμαι μπερδεμένη. Πρακτικά με βολεύει περισσότερο το προφορικό διότι δεν θα έχει κόσμο. Από την άλλη συναισθηματικά μου κάθεται "βαρύ" για κάποιον λόγο.
Πώς σας φαίνεται όλο αυτό ? Ποιά η γνώμη σας?? :confused: