Originally Posted by
koan
Γεια σας, γράφτηκα στο φόρουμ γιατί με βασανίζει κάτι εδώ και καιρό και δεν ξέρω τι να κάνω. Με μια φράση θα έλεγα ότι μου φαίνονται όλα μάταια. Όλα όμως. Δεν έχω την όρεξη να προσπαθήσω για τίποτα νιώθω ότι δεν έχω κανένα κίνητρο και δεν μπορώ να απολαύσω τίποτα πραγματικά. Σκέφτομαι συνέχεια ότι όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή οπότε ποιο το νόημα να μοχθούμε. Όμως το οξύμωρο είναι ότι δεν θέλω να πεθάνω, φοβάμαι το θάνατο. Σκέφτομαι συνέχεια το μέλλον και δεν ζω το παρόν. Είτε σκέφτομαι αισιόδοξα το μέλλον είτε απαισιόδοξα μου φαίνεται μάταιη η ζωή. Στην αρχή πίστεψα ότι είμαι έτσι λόγω της κατάστασης που επικρατεί (ανεργία, άγχος για το αν θα μπορώ να επιβιώσω) αλλά ακόμα και όταν φαντάζομαι μια ιδανική κατάσταση (π.χ. ότι έχω οικονομική άνεση, έναν καλό σύντροφο και όλα όσα μου έχει βάλει η κοινωνία στο μυαλό ότι είναι «επιτυχία») νιώθω ότι η ζωή μου θα είναι μάταιη. Φαντάζομαι ότι για τον καθένα μας το νόημα της ζωής είναι διαφορετικό αλλά εγώ δεν μπορώ να βρω το νόημα της δικής μου ζωής.