Πώς μπορούμε να πιστέψουμε στον εαυτό μας ;
Το πρόβλημα της χαμηλής αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης απασχολεί πολλούς ανθρώπους και έχει αντίκτυπο σε πολλές πτυχές της ζωής μας... όπως τις ερωτικές σχέσεις, τις επαγγελματικές, τις φιλικές. Πολλές φορές μειώνουμε τον εαυτό μας και τον υποβιβάζουμε. Δεν πιστεύουμε σε εμάς και τις ικανότητες μας. Νιώθουμε μειονεκτικά και υποδεέστεροι έναντι των άλλων. Για παράδειγμα μπορεί να σκεφτόμαστε " Έλα μωρέ, σιγά μη γυρίσει αυτός/ αυτή να κοιτάξει εμένα." ή " Σιγά μην τα καταφέρω."... Και πολλά άλλα παραδείγματα που δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας . Το ερώτημα είναι, πως μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό; Πως μπορούμε να σκεφτόμαστε θετικά για τον εαυτό μας και να λέμε "εγώ αυτός είμαι και αξίζω κάτι καλύτερο" ; Ειδικά στις ερωτικές σχέσεις το πρόβλημα της χαμηλής αυτοεκτίμησης είναι πάρα πολύ σοβαρό. Συχνά νιώθουμε ότι δεν είμαστε αρκετοί, ότι δεν αξίζουμε αγάπη, ότι δεν αξίζουμε να μας ερωτευτεί κάποιος και να είμαστε σε μία σχέση, ότι είμαστε "λίγοι" για να ενδιαφερθεί κάποιος για εμάς. Πως μπορεί να αλλάξει αυτή η οπτική και να εφοδιαστούμε με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό ώστε να νιώθουμε σίγουροι για τον εαυτό μας και για αυτό που είμαστε, ώστε να αντανακλάται αυτό και στους άλλους;