Δεν θέλω να μιλάω με τον πατέρα μου
Γεια σας!Είμαι 30 χρονών, παντρεμένη με ένα παιδί. Η σχέση μου με τους γονείς μου και ειδικά με τον πατέρα μου ήταν πάντα δύσκολη.Αν και γενικά ήταν ένας"τυπικά" καλός πατέρας, μας φρόντιζε εμένα και τα αδέρφια μου κτλ., δεν τα πηγαίναμε ποτέ καλά ( με τα αδέρφια μου είχε κάπως καλύτερες σχέσεις). Γενικά ήταν πάντα ψυχρός και επικριτικός απέναντί μου, με μείωνε και δεν του άρεσε τίποτα από όσα έκανα( ποτέ δε μου είπε μπράβο που πέρασα στο πανεπιστήμιο, στο γαμο μου δε συμμετείχε στις προετοιμασίες και ήτα ν απόμακρος κτλ.) Από μικρή προσπάθησα να είμαι ανεξάρτητη οικονομικά για να μην "πέφτω στην ανάγκη του"όμως αυτός πάντοτε ήθελε να με βοηθάει γιατί "έτσι έπρεπε". Τώρα είμαι παντρεμένη και ζούμε στο σπίτι που μου έγραψαν οι γονείς μου. Ακόμα είναι πολύ επικριτικός και παρεμβατικός με εμένα, λεέι ότι δε φέρομαι καλά στον άντρα μου,στο παιδί, δε μαγειρεύω σωστά κτλ. Εγώ από όλα αυτά έχω σχηματίσει μια πολύ κακή σχέση με τον εαυτό μου, και αντιδρώ πολύ άσχημα απέναντί του, του και τσακωνόμαστε συχνά.Τότε αυτός λέει ότι είμαι αχάριστη γιατί έκανε τα πάντα για μένα, μας έδωσε το σπίτι κτλ. Γενικά αν και εκτιμώ όσα έχει κάνει για εμένα νιώθω ότι με επηρεάζει πολύ αρνητικά στη ζωή μου.Τον αγαπάω αλλά δεν τον αντέχω και πάντα όταν βρισκόμαστε ανταλάσσουμε κακίες και προσβολές. Τι με συμβουλεύετε να κάνω για να νιώσω καλύτερα και να φτιάξει η σχέση μας;