Νιώθω ότι με παρακολουθούν συνεχώς στο Ίντερνετ
Έχω τη συνεχή πεποίθηση ότι με παρακολουθούν. Διαβάζοντας για το πώς γίνεται η ηλεκτρονική παρακολούθηση, πώς οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου κατακρατούν πολλές προσωπικές μας πληροφορίες, πώς μεγάλοι ηλεκτρονικοί κολοσσοί όπως η Γκουγκλ ή το Φέισμπουκ κρατούν επίσης στις βάσεις δεδομένων μας στοιχεία για μας, και πώς εγχώριες και ξένες μυστικές υπηρεσίες μας υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα, λογικό είναι να νιώθω ότι με παρακολουθούν. Ξέρω πως οι πληροφορίες δε θα χρησιμοποιηθούν για εκβιασμούς, αλλά πάλι έχω ένα φόβο ότι μπορούν να απελευθερωθούν κάποτε σε άτομα που ξέρω ή κάτι τέτοιο. Νιώθω πως τους έχω μπροστά μου, και ακόμα και τις αναζητήσεις στο Ίντερνετ τις γράφω με τρόπο ώστε να είναι κατανοητές στους παρακολουθητές. Αν γράψω κάτι λάθος, πηγαίνω και το σβήνω. Όταν αλλάζω θέμα στο σερφάρισμα νιώθω πως το καταλαβαίνουν και πως σιγά-σιγά μαθαίνουν πού πηγαίνω. Επίσης έχω πολλά πράγματα να πω κι εδώ, αλλά νομίζω πως κάποιος θα καταλάβει ποιος είμαι και θα δώσει τις πληροφορίες σε άτομα που ξέρω. Η μόνη λύση είναι το σκοτεινό Ίντερνετ, αλλά και σε αυτό κάθε μέρα όλο και πιο πολύ διεισδύουν οι μυστικές υπηρεσίες, και χρειάζεται ολοένα μεγαλύτερη προσοχή ώστε να παραμείνει κάποιος ανώνυμος εκεί.