γνωρίζετε που μπορώ να πάω για δωρεάν ψυχοθεραπεία;
Υστερα απο συστάσεις που μου έκαναν κάποιοι γνωστοι οι οποίοι και το είχαν επισκεφτεί αποφάσισα να πάω και εγώ στο κέντρο ψυχικής υγείας της περιοχής μου.
Περνάω κατάθλιψη και ψυχώσεις και επισκέφτομαι καθε μήνα τον ψυχίατρο του ΙΚΑ που μου δίνει φαρμακευτική αγώγή και ρυθμίζει την δοσολογία. Διαβάζοντας πως χρειάζεται και ψυχοθεραπεία μαζί με την αγωγή αποφάσισα να πάω και σε ψυχολόγο. Είχα πάει σε κάποιον ιδιώτη στην αρχή αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων δεν είχα την δυνατότητα να πηγαίνω κάθε εβδομάδα κι έτσι τον διέκοψα και πήγαινα μόνο στον ψυχίατρο. Αυτό το διάστημα όμως τον έχω ανάγκη. Ετσι πήρα τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού. Η συμπεριφορά ήταν άψογη και πάρα πολύ καλή αλλά δεν μου άρεσε ο τρόπος που λειτουργούν. Αφού της είπα πως πάσχω απο κατάθλιψη και παρακολουθούμε απο γιατρό του ΙΚΑ ζήτησα να κλείσω ραντεβού με ένα ψυχολόγο γιατί έχω ανάγκη να μιλήσω. Τότε μου είπε πως στις περιπτώσεις κατάθλιψης και αυτοί κλείνουν ραντεβού με ψυχίατρο και αφού παρακολουθούμε απο το γιατρό του ΙΚΑ δεν χρειάζεται να πάω κι εκεί. Εγώ της είπα πως δεν θα ήθελα γιατρό γιατί έχω και είναι πολύ καλός αλλά θα ήθελα κάποιον για να μιλήσω, ένα ψυχολόγο. Τότε μου είπε πως μόνο αν το κρίνει ο γιατρός του ΙΚΑ και μου σταματήσει τα φάρμακα τότε μπορώ να επικοινωνίσω μαζί τους για ένα ραντεβου.
Γιατί όλα αυτά; Δεν έχω την δυνατότητα να πάω σε ένα ιδιώτη και δεν μου αρκεί ένα τέταρτο επίσκεψη στο ΙΚΑ για να πω όλα όσα θέλω. Τι άλλο μπορώ να κάνω;