αλκοολισμός, προσπαθώ να σώσω το μπαμπά μου
Καλησπέρα σας,
γράφω γιατί έχω ανάγκη να συζητήσω για το θέμα αλκοολισμού του πατέρα μου που με καταστρέφει. Ξεκίνησε εδώ και 4 χρόνια, ο ίδιος υποστηρίζει πως και παλιά έπινε χωρίς όμως να φτάνει σ αυτό το σημείο. Εδώ και 4 χρόνια όμως έχει ξεφύγει. Δεν το παραδεχόταν και δε δεχόταν βοήθεια. Γυρνώντας από τις σπουδές μ τώρα βίωσα μία κόλαση ψυχολογική. Με άπειρη προσπάθεια και κλάμα πήγαμε σε ψυχίατρο. Μετράω 20 μέρες από την επίσκεψη. Του συνταγογράφησε αγχολυτικά και σταθεροποιητές για να τον βοηθήσουν να απέχει από το αλκοόλ. Προφανώς δεν τον εμπιστεύομαι και όλη μ η ζωή τις 20 αυτές μέρες είναι να πηγαίνω παντού μαζί του για να τον προσέχω και να τ κρατάω παρέα. Δεν αντέχω στην ιδέα να είναι μόνος κ να μην ξέρω τι κάνει ... βασικά να ξέρω! Πέρα από το ψυχολογικό υπόβαθρο που τον οδήγησε σε αυτό ένας λόγος είναι η σύνταξη, όπως παραδέχτηκε τότε κύλισε. Το θέμα είναι ότι ενώ είμαι ΣΥΝΕΧΕΙΑ μαζί του έχει πιει 4 φορές ούζο. Σήμερα ήταν μία από αυτές. Ποτέ δεν το παραδέχτηκε ακόμα και όταν βρήκα το ποτήρι. Έχω εξελιχθεί σε λαγωνικό τον μυρίζω έστω κ αν πιει λίγο το βλέπω και από τη συμπεριφορά του. Η διαφορά ήταν πως σήμερα το παραδέχτηκε μ είπε π ήταν το μπουκάλι κ πως ήταν από παλιά (αλήθεια?!) Έστω κ αυτή είναι μία πρόοδος. Ή όχι? Τη μία είμαι χαρούμενη π δεν πίνει έστω κ με εμένα σαν βδέλλα κ μόλις γίνει το κακό μ κόβονται τα πόδια και τρελαίνομαι. Καλύτερα να πέθαινα από το να βιώνω αυτό το πράγμα. Τι να προσέχω? Πως να συμπαρασταθώ? Βοηθήστε με, πείτε μου μία γνώμη ειδικά άτομα π έχετε εμπειρία. Θα ήταν μεγάλη βοήθεια για μένα να ξέρω πως κάποιος με ακούει και ειδικά άτομα που εχουν βιώσει κάτι ανάλογο είτε από τη μεριά τη δική μου είτε τ μπαμπά.