Ποτε πρεπει να σε διωξει ο ψυχοθεραπευτης?
Αναφερομαι σε ωριαιες συνεδριες ψυχοθεραπειας 1/εβδομαδα με ψυχολογο ή ψυχιατρο που να ειναι ΚΑΙ ψυχοθεραπευτης.
Ειχα μια κουβεντα προσφατα με μια γνωστη μου προσφατα, η οποια μου ειπε οτι η ψυχολογος της ουτε λιγο ουτε πολυ "την εδιωξε" μεχρι να μπει σε φαση να ειναι ξανα ετοιμη για θεραπεια. Ηταν σε μια περιοδο που η ιδια ηθελημενα βουλιαζε και "γκρινιαζε" χωρις προθεση να αλλαξει κατι. Της ειπε λοιπον να διακοψουν μεχρι να νιωσει ετοιμη.
Ρωταω λοιπον σε ποιες περιπτωσεις πρεπει ο ψυχοθεραπευτης να σε στελνει σπιτι σου? Και για ποιους λογους?
Επειδη εισαι σε αρνηση? Επειδη αναφερεσαι μονο στους αλλους και οχι στο δικο σου κομματι ευθυνης? Επειδη εχει περασει μεγαλο διαστημα που εισαι ειτε στασιμος ειτε σε υποτροπη?
Πώς θα το αντιμετωπιζατε?
Εγω οταν ακουσα αυτη την ιστορια εβγαλα το συμπερασμα οτι η ψυχολογος ηταν εντιμη και δεν ηθελε να της τρωει τα 50ευρα για το τιποτα. Η ιδια, ομως, μουλαρωσε και θελει λεει οταν ξανακανει ψυχοθεραπεια να παει αλλού. Ισως δε μου τα εχει πει ολα, μπορει να εχει και καποιο αλλο λογο, να τσακωθηκαν ασχημα πχ και να μην εχει μουτρα να γυρισει εκει ή να θεωρει οτι θα ριξει πολυ τον εγωισμο της αν ξαναπαει.
Μετα απο ποσο διαστημα στασιμοτητας θα επρεπε να σε σταματουν? Και ειναι καλυτερο να σου πουν ξαναελα οταν θα το εννοεις οτι θελεις να κανεις αλλαγες ή να σε παραπεμπουν σε αλλο επαγγελματια με ισως διαφορετικη μεθοδο?
Ποση ευθυτητα και ειλικρινεια αντεχει κανεις οταν πληρωνει εναν ειδικο? Αυτη η απορριψη μπορει να κανει το κλικ για να γινεις καλυτερος ή θα μεινεις και παλι στασιμος λογω εγωισμου?