Μαλλόν το πρόβλημα δεν το έχουμε εμείς τελικά!
Γεια σας...
Θα ήθελα να κάνουμε μια κουβεντούλα για το περιβάλλον μας... Τελευταία κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν εξαρτώνται τα πάντα από εμάς και πως οι όποιες διαταραχές δεν είναι τσιμπούρι κολλήμενο επάνω μας, αλλά και να ήταν τα τσιμπούρια πάντα τα κολλάς από κάπου...
Πέρα λοιπόν από τους βιολογικούς παράγοντες θεωρώ πως όλα ξεκινανε από την οικογένεια...
ΠΗΓΑ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΧΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ... Και μόλις γύρισα πίσω όλα τα κακά εξαφανίστηκαν από το μυαλό μου ως δια μαγείας... Άρα ίσως δεν φταίω μονο εγώ, και ίσως να μην έφταιξα ποτέ εγώ...
Δεν πρόλαβα να γίνω 22 και δεν μπορώ να μετρήσω τις φορές που θέλησα να πεθάνω, δεν είναι άδικο;
Ποιος ευθύνεται για αυτά που αισθάνομαι; Η κατάθλιψη ή τα γεγονότα όταν:
1. Ο πατέρας σου πιστεύει οτι είσαι υποχρεωμένη να τον ανέχεσαι να ξεσπάει τα νεύρα του επάνω σου και να μην βγάζεις λέξη και όταν πληγώνεσαι κ κλαίς εκείνος δεν σταματάει να σου φωνάζει ακόμη και όταν εσύ εχεις πέσει στο πάτωμα κ ούτε να αναπνέυσεις δεν μπορείς η κρατάς στα χέρια σου ένα κουτι με χάπια κ αναρρωτιέσαι τι να το κάνεις; Τι να πεις; Οτί είσαι ευτυχισμένη που δεν σε κηνυγάει σε όλο το σπίτι πια να σε χτυπήσει με τη ζώνη , όπως έκανε όταν ήσουν παιδί;
2. Η μητέρα σου έχει τη μανία να συσσωρεύει πράγματα μέσα στο σπίτι, εισητήρια, παλιες αποδείξεις, παλία ρούχα... σε σακκούλες... Και το ίδιο έκανε και στο δικό σου σπίτι μέχρι πριν ένα χρόνο, όπου έμενε με την πρόφαση πως εσύ δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα μόνη σου ως φοιτήτρια, μέχρι που την έδιωξες και κατηγορεί τις φίλες σου για αυτό, ακόμη... Και ζει μες στο σκοτάδι γιατι την ακαταστασία της πιστεύει πως θα την δουν οι γειτονές από τις απέναντι πολυκατοικίες αν αφήσει τα παντζουρια ανοιχτα... Τις συνήθειες της δεν τις εγκαταλέιπει ούτε όταν σε επισκέπτεται για μια βδομάδα...
3. Ο θείος σου, αδερφός της μαμας σου, πεθανε λίγο πρίν το Πάσχα. Επι 14 ολόκληρα χρόνια η οικογένεια ήταν χωρισμένη στα δύο εξαιτίας ενός παλιού τσακωμού κ χρειάστηκε ένας θάνατος για να μιλήσουν η θειά μου και τα ξαδερφια μου με τους γονείς μου κ εμένα. Το σπίτι τους είναι μόλις τρία μέτρα απτό δικό μου και είχα να πάω εκεί από τοτε που ήμουν 6 ετών...
4. Έχεις τρία αδέρφια από τον πρώτο γάμο του πατέρα σου που δεν τα βλέπεις ποτε , κυριολεκτικα! Μάλιστα τον μεγάλο και τον μεσαίο σου αδερφό αμφιβάλλεις αν θα τους αναγνωρίσεις αν ποτέ τους δεις στον δρόμο.
5. Οι γονείς σου δεν είναι ορθόδοξοι κι όταν πήγαινες σχολείο στο χωριό έτρωγες ξύλο επειδή δεν έκανες το σταυρό σου. Επιπλέον ο μπαμπάς σου σου έλεγε οτι σε περιμένει η κόλαση επειδή όταν ήσουν έκτη δημοτικού "τα είχες", με ένα συμμαθητή σου...
6. Έχεις σχέση με έναν άνθρωπο που τον λατρεύεις και σε λατρεύει κ ο πατέρας σου τον αποκαλεί "μαμούχαλο, τεμπέλη, αχαίρευτο, όχι αρκετά άντρα, ακούρευτο, σκουλαρηκάκια", και σε λέει ***** επειδή έχεις σχέση...
ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ! ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ! ΚΑΙ ΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΠΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΓΑ!!!! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ "ΤΡΕΛΟΙ " , ΑΠΟ ΜΕΝΑ...
Άρα κάθε φορά που σκέφτεστε οτι φταίτε για την οποιαδήποτε διαταραχή, μήπως να αναζητήσετε γύρω σας τις αιτίες; Κανείς δεν φύτρωσε, όλοι γεννηθήκαμε...από άλλους ανθρώπους...