Originally Posted by
Evi555
Καλησπέρα ! Εδω και αρκετα χρονια, απο την εφηβεία μου ειχα χαμηλή αυτοπεποίθηση και δεν αναγνώριζα την προσωπική μου αξια. Πλέον στα 21 μου χρονια και ύστερα απο καποια πραγματα που εχουν συμβεί, η κατάσταση αυτη εχει παραμείνει. Πώς γινεται κάποιος να αποδεχτεί πλήρως τον εαυτό του ; Και να μην συγκρίνεται συνέχεια με τους άλλους ; πάντοτε κάποιος αλλος θα εχει κατι που μπορει να μην εχουμε εμεις. Κάποιος να εχει πιο όμορφο πρόσωπο πχ ή να ειναι πιο κοινωνικός , ενώ εμεις να εχουμε καλύτερο χιούμορ και να εχουμε καποιο ταλέντο ξερω γω... Θελω να πω , ο καθένας μας εχεις και θετικά και αρνητικά. Πώς μπορουμε ομως να αποδεχτούμε πλήρως τον εαυτό μας ώστε να μην ασχολούμαστε με τα προτερήματα των άλλων και τα θετικά που εχουν στη ζωή τους και να εστιάσουμε στα δικά μας προτερήματα και θετικά που εχουμε στη ζωή μας ; εγω προσωπικά συνεχώς συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους, ενω αντικειμενικά εχω πολλα πραγματα που ειναι ωραια σε μενα τοσο εμφανισιακά οσο και απο χαρακτήρα. Πώς μπορω να το βελτιώσω αυτο; Πραγματικά ειναι κατι που με κανει να νιώθω δυσφορία και θελω να το αλλαξω ! Θελω να αναγνωρίσω την προσωπική μου αξια και να μη με στεναχωρεί που κάποιος αλλος μπορει να εχει κατι καλύτερο.