Μάλωσα με τον καλύτερο φίλο μου
Γεια σας! Με λένε Νικολινα και είμαι 47 χρόνων.
Τους τελευταίους μήνες εχω έρθει σε ρήξη με τον κολλητό μου φίλο και με έχει στεναχωρήσει πολύ το γεγονός.
Λένε πως αληθινές φιλίες δεν μπορεις να κάνεις όσο μεγαλώνεις, όμως εγώ ήμουν χαρούμενη που το γνώρισα και γίναμε κολλητοί. Η φιλία μας προέκυψε ξαφνικά στο χώρο της δουλειάς, ήταν ο καινούργιος συνάδελφος, τον βοήθησα να εγκλιματιστεί και χωρίς να το επιδιώξω (να σημειώσω ότι δεν είχα ανάγκη από φίλους, είμαι πολύ τυχερή που από την παιδική μου ηλικία εχω φίλους αληθινούς) βρεθήκαμε να κάνουμε παρέα. Υπήρχε μια χημεία, μια μοναδική επικοινωνία.
Συζητούςαμε τα πάντα, πηγαίναμε εκδρομές και βόλτες μόνοι ή με κοινές παρέες ( οι άλλοι δεν ξέρουν οτι είναι γκει, γι αυτο κ δεν μπορώ να μιλήσω σε κανέναν για το πώς νιώθω γιατι θα πρεπει να αναφερθώ σε αυτό), όλα ήταν τέλεια.
Πριν ένα χρόνο περίπου μου φάνηκε κάπως διαφορετικός. Νευρίαζε για μικροπράγματα και όταν τον ρωτούςα τι έχει μου έλεγε ότι ήταν μια χαρά και δεν είχε νευριαςει ενώ μιλούςε μεςα στο θυμό! Αςχολιοταν πολύ με την εμφάνιση του (θεωρηςα ότι περνούσε την κρίςη της μεςης ηλικίας) και αρχιςε να ψάχνει φίλο μεςω Ίντερνετ. Βγήκε με έναν δεν έγινε τίποτα και μέτα γνωριςε έναν 12 χρόνια μικρότερο και από τοτε άρχιςε να αλλάζει πολύ. Δεν εννοώ οτι φταίει το παιδί, αλλά θεωρω οτι απέκτησε αυτοπεποίθηση και κοίταζε τον εαυτό του.
Ξαφνικά βρέθηκα να κάνουμε συχνή παρέα οι τρεις μας. Εγώ δεν ταίριαζα με το φίλο του, είχαμε μεγάλη διαφορά ηλικίας μου φαινόταν ανώριμος και ήθελα να τον συμβουλεύω δεν μπορούσα να τον δω ως φίλο, επίσης είχαμε διαφορετικά ενδιαφέροντα, όμως έκανα παρέα απλά για να μη στενιχωρηςω το φίλο μου και επίςης γιατι φοβόμουν ότι θα θύμωνε. Τελικά αυτο που με έκανε να νιώθω αμήχανη και να πνίγομαι είναι οτι καθε φορά που βριςκομαςταν σε κλειςτο χώρο, στο αυτοκίνητο ή το σπίτι μου, αγκαλιάζονταν, φιλιούνταν (πολλές φορές ηχηρά) χαϊδεύονταν ανταλλαζαν λόγια τύπου “μωρό μου, κάνε μου μασαζάκι , έλα να το χαϊδέψω λιγάκι” κλπ και ένιωθα αμήχανα μόνη μου, θεωρω, δεν ξέρω αν είμαι συντηρητική ή λάθος, αλλά όλα αυτα είναι καλύτερα να γίνονται κατ’ ιδίαν. Εντάξει, δε λέω ένα φιλί ή ένα χάδι οκ, αλλά ως εκεί. Αρχιςα διακριτικά να λέω οτι θα ηταν καλύτερα να μην παω μαζί τους να μείνουν λιγο μονοι ή οτι είχα κάποια δουλεια κλπ αλλα ο φίλος μου μού έλεγε οτι καλύτερα όλοι μαζί. Μετά από 3 μήνες και ενώ υοηρχαν κι άλλα που δεν μου αρεςαν ζητγςα από το φίλο μου
να μιληςουμε και του ειπα οτι θα ήθελα να μην κάνουμε παρέα οι τρεις μας, οτι δεν πολυ ταιριάζω με το φίλο του και για να μην τον στενοχωρηςω δεν το έκοψα μαχαίρι αλλα του ειπα να αφηςουμε να περαςει λίγος καιρός γιατι ειμαι κουραςμενη από διάφορα γενικά και μετά θα ξαναβγαίνουμε αλλα όχι συχνά. Ο φίλος μου θύμωσε και μου είπε οτι τα λέω αυτα γιατι δεν ειμαι ευτυχιςμενη και οτι ζηλεύω που έχει φίλο ενώ εγώ δεν εχω κάποιον να με φιλάει γλυκά στο στόμα, να μα αγκαλιάζει και να μου πιάνει το χέρι τρυφερά στα δρόμο.Δεν ειπα τίποτα αν και στενοχωρήθηκα απλά του ειπα οτι ευχομαι να είναι πάντα ευτυχισμένος
κι εγώ θα είναι δίπλα του και μπορούμε να τα λεμε οπότε μπορει κι ας εςτιαςει στη σχεςη του, απλά εγώ δεν μπορώ να κάνω παρέα δεν ταιριάζω. Προςπαθηςα να τον πληςιαςω τους επόμενους μήνες αλλά έβλεπα αδιαφορία, κάποια ψέματα οπότε αποφαςιςα να γυρθςω σελίδα χωρις τη φιλία του. Μου κοςτιςε στην αρχή, μέρα το ξεπεραςα, ομως επειδη τον βλέπω στη δουλειά καθημερινά νιώθω αςχημα γιατι συνεχώς με κοντράρει χωρίς να του λέω κάτι, διαφωνεί μαζί μου κλπ. Επιςης προςπαθεί να πιαςει φιλίες με άλλους στους οποίους μιλάει όμορφα κλπ. Δεν ξέρω, αλλά με έχει πειράξει πολυ όλη η στάςη του και τωρα μου έχει βγει θυμός, ενώ ταυτόχρονα νιώθω πληγωμένη πολύ. Συγκρατιέται αλλά αυτο που θέλω είναι να τον πιάςω κ να του μιλήσω για ολα!!! Επθςης νιωθω τοςο εξουθενωμένη ψυχολογικά, στρεσσαρισμένη που θα ήθελα να νιωςει κι εκείνος πληγωμένος, να καταλάβει τι είναι να σε πετάνε χωρίς λόγο και να σου λένε λόγια άδικα . Δεν ξέρω γιατι αλλά κλαίω, στενοχωριέμαι, νιώθω αφελής, χαζή...Ευχαριστώ!