Σημαντικη Αποφαση - Συμβουλες
Εχω γραψει σε αλλα θεματα σχετικα με τα προβληματα αυτοπεποιθησης, αυτοεκτιμισης και κοινωνικοτητας. Εδω θα αναφερθω σε ενα αλλο θεμα που καταναλωνει τεραστιο κομματι των σκεψεων μου τους τελευταιους μηνες.
Απο τα 18 μου ζω στο εξωτερικο και το Μαρτη γινομαι 28. Ειχα ερθει για σπουδες και εμεινα για δουλεια λογω της καταστασης στην Ελλαδα. Η χωρα που ζω δε μου αρεσε απο τη πρωτη στιγμη που ηρθα αλλα λογω των συνθηκων, των στοχων αρχικα (σπουδες), αναγκων στην συνεχεια (οικονομικα) και των μετεπειτα επαγγελματικων στοχων (εξελιξη) φτανω σχεδον στα 10 χρονια.
Ολη μου τη ζωη στην ουσια αφου εφυγα μολις τελειωσα το σχολειο. Λογω της τραγικης καταστασης της οικογενειας μου (αλκοολιμος του πατερα), ποτε δεν δημιουργηθηκαν φυσιολογικοι οικογενειακοι δεσμοι μεταξυ μας και κυριως ενας υγιης τροπος σκεψης και αντιμετωπισης των καταστασεων. Στην ουσια δεν ειχα ποτε στηριξη (περαν της οικονομικης για τις σπουδες) απο το σπιτι μου. Σε αντιθεση μαλιστα δεχθηκα μια τρομερη πιεση για πολλα χρονια απο τη μητερα μου (ο πατερας πεθανε πολυ νωρις) για να βγαλω τις σπουδες και να βρω δουλεια εδω. Στην ουσια χωρις να εχω κανει τιποτα ασχημο, η μανα μου με εβριζε καθε μερα με πολυ ασχημους χαρακτηρισμους επειδη δεν ηθελα να μεινω εδω για δουλεια γιατι ημουν υστυχισμενος. Ζωντας στο εξωτερικο μονος μου με καταθλιψη προσπαθουσα να βρω μια στηριξη στο σπιτι μου και επαιρνα πισω μονο φωνες και βρισιες. Οπως ανεφερα και στην αρχη ειχα παντα τρομερα προβληματα αυτεκτιμισης και κοινωνικοτητας λογω της τραγικης καταστασης στην οποια μεγαλωσα. Εν ολιγοις, δε μπορουσα να πλησιασω ανθρωπο μεχρι στο σημειο να μου δινουν λαθος ρεστα σε μαγαζια και να μην τολμαω να ζητησω καν τα σωστα. Τοσο τραγικη κατασταση. Για αυτο δε μπορουσα να εναντιωθω στη πιεση που δεχομουν απο το σπιτι.
Μεχρι τα 24-25 μου λοιπον, ημουν ενας παρατηρητης της ζωης, που απλα εβγαζε εις περας τις υποχρεωσεις του. Αλλα περα απο τις υποχρεωσεις δε μπορουσα να κανω τιποτα αλλο. Ημουν εγκλωβισμενος μονιμα μεσα στο κεφαλι μου. Κυριολετικα παρατηρητης της ζωης - πολλοι καταλαβαινετε τι εννοω, ειναι δυσκολο να το περιγραψω με λεξεις.
Στα 24 μου ηρθε το πρωτο σοβαρο καταθληπτικο επεισοδιο που εφτασα στα ορια των αυτοκτονικων σκεψεων. Παραλληλα ομως μεσα στη καταθλιψη αρχισα να βλεπω τι μου συμβαινει, αρχισα να αναγνωριζω καταματα οτι δε ζω και ευτυχως βρηκα τη δυναμη να βγω πιο δυνατος και να αρχιζω δειλα δειλα να ζω. Καθε φορα και λιγο πιο πολυ. Στα επομενα 2-3 χρονια περασα αλλα δυο καταθλιπτηκα επεισοδια τα οποια κατεληξαν και αυτα καπως σαν μια αξιολογηση του τι μου συμβαινει, τι κανω λαθος, για τι δε μπορω να ζησω, τι πρεπει να κανω καλυτερα.
Για να κλεισω και να ερθω στο θεμα μου, εχω φτασει σε ενα σημειο που κατανοω απολυτα τους λογους που με κανανε να μη μπορω να ζησω. Εχω αρχισει να κατανοω οτι δε φταιω εγω για αυτα που εχασα και προσπαθω να σταματησω να κατηγορω τον εαυτο μου. Ταυτοχρονα ομως εχω μπει απο πολυ μικρη ηλικια σε μια πολυ δυσκολη καθημερινοτητα η οποια πλεον δε γεμιζει καθολου. Πλεον δε νιωθω ουτε ικανοποιηση απο τη δουλεια μου. Δε με ενδιαφερει η επαγγελματικη μου εξελιξη, δεν εχω στοχους και οσο και να προσπαθω δε μπορω να ξανα βρω στοχους επαγγλεματικους. Στην ουσια ξερω οτι ο τροπος ζωης που κανω δεν ηταν ποτε κατι που το επιθυμουσα και το ακολουθησα γιατι ημουν "χαμενος", παρατρητης ζωης, και απλα εκανα οτι μου δειχανεν η ακομε χειροτερα μου επεβαλλαν αλλοι. Το μονο που θελω να κανω ειναι να βρω τον εαυτο μου, να περασω χρονο με τον εαυτο μου χωρις να εχω υποχρεωσεις και να κανω πραγματα που παντα ηθελα να κανω και παντα με εκαναν να νιωθω ομορφα οταν τα σκεφτομουνα. Θελω να ζησω επιτελους μια περιοδο ελευθεριας, χωρις πιεση. Μια περιοδο που θα ζω για μενα και θα κανω πραγματα που μου αρεσουν ωστε να βρω τον εαυτο μου, να νιωσω καλα με μενα και να πεταξω ποσα απωθημενα απο πανω μου. Σκετομαι λοιπον το καλοκαιρι να αφησω τη δουλεια μου εχοντας μαζεψει χρηματα και να κανω ενα διαλειμμα απο ολα αυτα, ισως εξι μηνων, και να ζησω για λιγο ελευθερος. Να "ξεμπουκωσω" αν καταλαβαινετε τι θελω να πω. Ζηταω λοιπον τις συμβουλες καθως οπως ειναι λογικο ο περιγυρος το βλεπει με ασχημο ματι και το κρινει αρνητικα γιατι "μην εισαι βλακας, θα αφησεις τη δουλεια σου εδω δε ξερεις τι μπορει να συμβει αυριο". Δε καταλαβαινουν ομως τι φορτιο μπορει να κουβαλαει ο καθενα μεσα του. Πιστευω οτι αν φυγω για 6 μηνες δε θα ειναι δυσκολο να ξανα βρω δουλεια καθως εχω πολυ καλη εμπειρια αν και νεος.
Νιωθω οτι το εχω τοσο πολυ αναγκη, να κανω ενα δωρο στον εαυτο μου. Να πω εστω για 6 μηνες ζησε και κανε αυτα που γεμιζουν τη καρδια σου που τοσα χρονια τα καταπιεσες. Βρες ποιος εισαι. Νιωθω τοσο ομορφα στη σκεψη οτι θα το κανω.
Ευχαριστω οσους κανουν το κοπο να το διαβασουν και να πουν τη γνωμη τους.